ŠKD počas dištančného obdobia

25.03.2021 09:57
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na úvod

    Od 8.1 2021 bola škola otvorená len pre deti rodičov, ktorí pracujú v kritickej infraštruktúre alebo svoju prácu nemôžu vykonávať z domu. Samozrejme tieto deti neboli ukrátené ani o vyučovanie, spoločne s pani vychovávateľkami sa pripájali na online hodiny ako ich ostatní spolužiaci.

     Poobede bol pre deti prichystaný klub, v ktorom preberali rôzne témy, vyrábali , tvorili a chodili na prechádzky do prírody.

     V prvom týždni sa deti zamerali najmä na starostlivosť o vtáčiky. Spoznávali vtáky, ktoré ostávajú na zimu u nás na Slovensku, ale chodili ich prikrmovať aj do areálu školy. Tam sa nachádzajú vtáčie búdky, ktoré vyrobili starší žiaci. Deti vyrobili pre vtáčiky aj rôzne kreatívne krmidlá ako aj iné dobroty, ktoré im zavesili na strom. Deti nezabúdali ani na iné zvieratká z okolia, ako sú kačky či diviaky, ktoré žijú v našej obci v obore.

     V ďalších týždňoch sa deti v ŠKD rozprávali o dôležitosti vitamínov a racionálnej stravy. Pretože napadol sneh, deti sa mohli tešiť z pobytu vonku, tvorenia zo snehu, ale samozrejme užili si aj sánkovanie. Deti mohli rozvíjať aj svoju umeleckú stránku, keď netradičnými výtvarnými technikami tvorili zaujímavé umelecké diela.

     Toto obdobie trvalo 2 týždne, potom sa na čas vrátil naspäť do školských lavíc prvý stupeň.


Mgr. Lucia Polcová

Fotogaléria k článku