„Buď ako protón

30.03.2021 11:24
Zo školy

Autor : Sandra Onderová, ZŠ Soľ

Späť na úvod

Milí čitatelia!

     Po dlhšej dobe sme sa znova pustili do tvorby nového čísla nášho časopisu. Keďže 20. február bol Medzinárodný deň šťastia, tak som sa rozhodla, že tento článok bude o šťastí. V tejto dobe pandémie, ktorá už trvá veľmi dlho, je dosť ťažké byť šťastný/á. Chcela by som vás aj touto mojou úvahou povzbudiť v tom, že treba vždy hľadať na negatívnych veciach tie pozitívne. Ja to tak robím a verte mi, že vám to dá do života novú chuť.

     Čo je šťastie? „Šťastie je stav spokojnosti so životom, blaho, ktoré pociťujeme ako radosť, spokojnosť, povznesenie; taký stav človeka, ktorý zodpovedá najväčšej vnútornej spokojnosti s podmienkami vlastného bytia." Toto sú slová psychológov, ako charakterizujú šťastie oni.

      Dá sa ale vyjadriť šťastie? Každý si ho predstavuje a cíti inak. Podľa mňa je každý jeden človek šťastný vtedy, keď je so svojimi priateľmi, rodinou, je to prirodzené. Šťastie ma u každého človeka inú podobu. Niekto je šťastný, keď má peniaze, je zdravý. Je to fakt rôzne. Ja osobne som šťastná vtedy, keď prežívam také chvíle, ktoré viem, že sa nemusia zopakovať. Sú to pre mňa chvíle, kedy robím veci spontánne, kedy viem, že sa smejem nefalšovaným smiechom. Viem, že tieto pocity sú reálne a nikdy na nich nezabudnem. Som rada a vďačná, že tieto pocity môžem prežívať najmä s mojimi kamarátmi a rodinou. Jednou vecou som istá. Vždy, keď príde do môjho života obdobie smútku, tak si na tie spomienky vtedy rada spomeniem a nálada sa mi takmer vždy zmení.

     Myslite pozitívne a buďte šťastní, najmä v tejto dobe, kedy veľa ľudí stráca nádej. Šťastie je rozhodnutie a stav mysle. Toto je moje posolstvo. Ja sa osobne riadim mottom „Buď pozitívny ako protón“, a toto motto ma každé ráno nakopne do dňa plného pozitívnej energie.