Rozhovor s Miškou a Andrejom

25.03.2021 09:57
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na úvod

Rozhovor s Andrejom a Miškou

Prinášame rozhovor s Andrejom Žitniakom ( 7. roč. ) a Michaelou Pazičovou ( 9. A ), obaja sa úspešne umiestnili v okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku. Andrej obsadil 1. miesto v kategórii žiakov 5. - 7. ročníka, postúpil  do krajského kola. Miška obsadila 2. miesto v kategórii žiakov 8. - 9. ročníka. Obom dodatočne blahoželáme.

Andrej a Miška pre našich čitateľov odpovedali na otázky:

1 ) Kto vás pripravoval na olympiádu ? ( pani učiteľka, rodičia, sami ... )

2 ) Ako ste sa na olympiádu pripravovali ?

3 ) Boli ste už niekedy v krajine, v ktorej sa hovorí po anglicky ? ( Veľká Británia, USA... ) Ak áno, v ktorej a ako dlho ? Ak nie, chceli by ste do niektorej ísť ?

4 ) Akým spôsobom sa pripravujete na vyučovanie angličtiny ? ( okrem napísania domácich úloh 🙂 ) Chodíte do nejakej jazykovej školy ?

5 ) Máte recept na úspešné umiestnenie v olympiáde z angličtiny ?

6 ) Čítate príbehy v angličtine a dívate sa na anglické videá ? ( napr. na youtube ) Máte nejaký obľúbený príbeh alebo obľúbenú rozprávku? Alebo pesničku v angličtine ?


Andrej Žitniak

1) Na olympiádu ma pripravovala staršia sestra a doučovateľka angličtiny.

2) Doučovateľka mi vysvetlila gramatiku navyše a prechádzali sme si gramatické cvičenia + konverzácie a so staršou sestrou sme si prešli olympiády z minulých rokov.

3) Bol som v Írsku, keď som mal 1 rok, čiže si veľa nepamätám :). Ale chcel by som ísť niekedy do USA aj Veľkej Británie.

4) Zúčastňujem sa online hodín a k tomu chodím raz do týždňa na súkromné doučovanie. Do jazykovej školy nechodím.

5) Hlavne samoštúdium a pozeranie videí po anglicky.

6) Áno, pozerám veľa anglických videí na youtube a občas aj filmy v angličtine. Okrem toho hrávam hry na playstatione, ktoré sú iba v angličtine. Moje obľúbené filmy sú "marvelovky" a Harry Potter.


Michaela Pazičová

1. Na olympiádu som sa pripravovala sama.

2. Vlastne som sa ani veľmi nepripravovala, len keď som sa dozvedela, že všetky cvičenia budú v písanej forme, snažila som sa trochu viacej čítať v angličtine.

3. Nie, ale rada by som šla-možno v jednej raz budem žiť. Určite by bolo super môcť stále rozprávať po anglicky. Slovenčina je nádherný jazyk, ale angličtina ponúka väčšiu 'voľnosť'.

4. Nuž, podľa toho, ako sa na to pozeráte, sa buď nepripravujem nikdy, alebo vždy. Moje slúchadlá sú prakticky súčasťou môjho tela a nech už počúvam hocičo, je 99% šanca, že je to v angličtine.

5. Myslím, že ten nemá nikto. Najlepšie rady, ktoré Vám môžem dať, sú asi : Zhlboka sa nadýchnite, oblečte si svoj obľúbený sveter alebo tričko, vypočujte si svoju obľúbenú pesničku a príliš sa nestresujte.

6. Samozrejme, to asi každý, nie? No, na záver by som Vám chcela odporučiť menej známu speváčku. Volá sa Au/Ra. Ak sa chcete zlepšiť v angličtine alebo len hľadáte novú hudbu do playlistu, určite si ju vypočujte, je fakt super.


Ďakujeme za rozhovor.

Mgr. Ivana Sklenková