Krabica plná lásky

25.03.2021 09:57
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na úvod

   Do aktivity s názvom Krabica plná lásky sa naša škola zapojila ešte v decembri minulého roka. Pripomenieme si ju znovu napriek odstupu niekoľkých mesiacov, veď dobré skutky nie sú až také samozrejmé.

   December je mesiac, kedy sme aj vďaka blížiacim sa Vianociam štedrejší, láskavejší a milší. Počas uplynulých vianočných sviatkov sme sa však nemohli stretávať s priateľmi a príbuznými tak, ako sme boli na to zvyknutí z predchádzajúcich rokov. Najcitlivejšie to vnímali skôr narodení, napr. naši starí rodičia a seniori, ktorí žijú v domoch sociálnych služieb. Veľa z nich už nemá rodinu, ktorá by ich navštívila. Alebo ich rodina žije veľmi ďaleko a nemôže ich navštíviť. 

   V Základnej škole v Dobrej Nive sme sa rozhodli spríjemniť im vianočné sviatky, aby sa necítili sami. Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok ? Tak začínala výzva pre deti a ich rodičov v ZŠ s MŠ J.S. Neresnického v Dobrej Nive. Žiacky školský parlament v spolupráci so žiakmi, pedagógmi a ďalšími zamestnancami školy vyzbierali množstvo darov. Ich cieľom bolo naplniť čo najviac darčekových krabíc. Priniesť mohli niečo voňavé, sladké či slané, maličkosť na pamiatku alebo niečo na čítanie. Podarilo sa vyzbierať množstvo väčších či menších darčekov, pri ich balení neskôr pomáhali aj žiaci 1. stupňa, ktorí chodili vtedy do školy. Tieto darčeky naozaj potešili, o tom svedčia fotky usmiatych seniorov z Domova sociálnych služieb v Krupine.


Mgr. Lucia Polcová

Fotogaléria k článku