Online vzdelávanie a naši piataci

21.01.2021 17:39
Zo školy

Autor : Gabriela Bieliková, SŠ Ľ. Štúra, Dudince

Späť na úvod

V súkromnom liste písali piataci o svojich pocitoch a skúsenostiach

z dištančného vzdelávania. Ste zvedaví, ako ho vnímajú? Prečítajte si ich listy:-).

4. 12. 2020

Milá pani učiteľka!

V tomto liste Vám chcem napísať o tom, ako sa mi darí počas online vzdelávania.

Na jednej strane je online vyučovanie super. Môžem si dlhšie pospať, viem si lepšie zorganizovať čas  počas dňa  a tiež mám viac času na oddych. Viac sa venujem svojím koníčkom ako napr. maľovanie. Začala som sa venovať športu, chodím behať. Na druhej strane mi trochu vadí, že Teams občas seká. Viem, že sa to ovplyvniť nedá. Trochu ma aj štve, že keď mám hudobnú a hrám na keyboarde novú pesničku, tak mi to nemá kto ukázať.

Nevýhoda online školy je, že v škole nám to učivo vysvetlíte lepšie ako doma. Online vzdelávanie nie je zas až tak zlé, dá sa to zvládnuť.

Do školy sa teším. A ako vnímate online školu Vy pani učiteľka ?

S pozdravom S.


6. 12. 2020

Milá pani učiteľka! Srdečne Vás pozdravujem.

Rád by som Vám napísal o tom, aké je to pre mňa učiť sa z domu na diaľku. Zo začiatku som sa tešil, že budeme doma, ale tá radosť ma hneď prešla. Máme veľa školských povinností, ktoré sa snažím plniť čo najlepšie ako viem. Výhodou je, že si môžem ráno trošku dlhšie pospať a nemusím čakať na autobus. Na vyučovanie sa pripravujem sám , aj keď trocha neskoršie. Teším sa, že sa nám zmazali niektoré známky. Teraz sú moje známky omnoho lepšie. Chýbajú mi aj kamaráti rád by som išiel do školy.

Verím, že po vianočných sviatkoch sa už budeme konečne môcť vrátiť do školy.

Prajem Vám príjemné vianočné sviatky.

S pozdravom S.


6. 12. 2020

Milá pani učiteľka!

Chcem vám povedať o tom ako sa mi učilo cez počítač.

V niektorých prípadoch učenie mi išlo, pochopil som, ale v niektorých nie. Vplývalo to na mňa zle, pretože mám na krku ešte výtvarnú a hudobnú a to všetko spolu. Boleli ma oči z toho neustáleho pozerania do počítača a bol som už viacej nervózny.

Tak čo Vám mám povedať, nie je to také ľahké sa učiť cez počítač.

A to je z mojej strany všetko.

M.


6. 12. 2020

Milá pani učiteľka!

Píšem Vám list o tom, ako sa učím doma.

Učiť sa doma je ťažšie ako v škole, ale doma aspoň nemusím mať rúško a skoro vstávať. Keď sa v tomto ťažkom období učia všetci doma, internet je pomalší, ale dá sa to vydržať. Na online hodinách sa mi darí. Domáce úlohy sú ľahké a mám ich hotové rýchlo. Písomky mi idú od ruky a doma sa mi učí celkom dobre.

Napriek tomu, mi chýbajú spolužiaci a spoločnosť učiteľov.

Týmto končím svoj krátky list a veľmi sa teším kedy sa už vrátim do školy.

S pozdravom K.


6. 12. 2020

Milá pani učiteľka!

Rada by som Vám napísala ako sa učím doma online.

Je to náročnejšie sa učiť online. Keď niečomu nerozumiem, tak mi to musí vysvetliť brat alebo mamina. Aj keď mi dobre poradia, nie je to tak dobre, ako by to vysvetľoval učiteľ. Vždy vstávam o 8:00, aby som sa stihla pripraviť na online hodiny a spravila rannú hygienu. Na hodiny sa pripravujem každý deň pred vyučovaním. Spravím si domáce úlohy, prezriem si posledné učivá a zapnem Teams a čakám na hodinu. Ak sa nestihnem naraňajkovať pred online hodinou, tak to dojem na nej.

Najlepšie na online vyučovaní je, že môžem byť s Molluškou a najhoršie je to, keď niečomu nechápem. Najlepšie by bolo keby sme už boli v škole.

S pozdravom D.


6. 12. 2020

Milá pani učiteľka.

Píšem Vám, aby som Vám povedal, ako zvládam učenie doma.

Doma mi to vyhovuje. Nemusím ráno vstávať a nemusím čakať v zime na autobus. Kamaráti mi až tak nechýbajú. Veď sa každý deň počujeme. Už som si aj po prvej vlne zvykol. V učení sa mi celkom darí.

Do školy sa neteším, radšej by som zostal doma.

S pozdravom F.


6. 12. 2020

Milá pani učiteľka.

Keďže sme mimo školy už strašne dlho a chýbajú mi spolužiaci a učitelia rozhodla som sa, že Vám napíšem list.

Vyučovanie z domu je veľmi zvláštne. Za veľké plus je, že môžeme byť takmer celý deň v pyžame. Vstávame oveľa neskôr ako inokedy. Niekedy sa učešeme a niekedy zasa nie. Občas niektorí z nás raňajkujú aj počas vyučovania a ich odpovede sú vtedy veľmi smiešne. Aj na toaletu môžeme ísť a nikoho nerušíme. Kým sa prerábal náš dom bol tu veľký hluk. Nepočula som občas ani slovo učiteľov. Teraz je už doma ticho a lepšie sa viem sústrediť. Sme oveľa zručnejší v počítačoch.

Po vyučovaní sa spájam s Lenku, Larou, Laurou a Leou. Hrávame spolu úžasnú hru Among us. No už sme doma pridlho. Neskutočne mi chýbajú spolužiaci, učitelia, raňajšie stretnutia a naše hlučné zvonenia.

Na školu sa dívam každý deň a je tam zrazu tak pusto. Dúfam, že sa v škole stretneme čoskoro.

S pozdravom B. 

Spracované na základe podkladov Mgr. Klimentovej - vyučujúcej SJL v 5. ročníku.