Úlohy, ktoré chutia.

17.11.2020 17:32
Zo školy

Autor : Matej Remenár, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin

Späť na úvod

Vitajte opäť v "našej" kuchyni Hotelovej akadémie z Martina. Tentokrát sme v rámci predmetu Príprava pokrmov varili jedlá, ktoré bolo treba dochutiť studenými alebo teplými omáčkami. Je to náročnejšie, kedže pracujeme sami v domácej dištančnej výuke. Všetci sme sa snažili pracovať podľa pokynov našej majsterky. Zhotovené jedlá boli chutné, rodičia boli spokojní a najedení, sú našimi hlavnými degustátormi. 

Šampiňónová omáčka:

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.

Na panvici si rozpustíme maslo a cibuľku na ňom opečieme dozlatista.

Pridáme očistené a na tenké plátky nakrájané šampiňóny. Môžeme podliať malým množstvom vody a dusíme domäkka.

Potom pridáme tavený syr a nivu - necháme roztopiť a zalejeme smotanou na šľahanie.

Podľa chuti pridáme napr. soľ, mleté čierne korenie a lyžičku horčice.

Necháme ešte chvíľku povariť a odstavíme.

Podávame k mäsu alebo cestovinám.

Fotogaléria k článku