Sezóna jahôd a sladké pokušenie

15.06.2020 14:37
Zo školy

Autor : Sabina Kováčová, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin

Späť na úvod

Jahodovo čokoládová torta

Som študentkou druhého ročníka, učím sa za cukrárku. Môj sused oslavoval 55te narodeniny a požiadal ma, či by som mu neupiekla na oslavu tortu a veterníky. Bola to pre mňa česť a zároveň prvá vážna objednávka. Do školy stále nechodíme, času som mala dosť a tak som si dala záležať. Využila som sezónu jahôd a zvolila jahodovú tortu. Nakoniec boli s objednávkou veľmi spokojní a všetkým chutilo.

Budeme potrebovať:

Korpus: 1 balenie jahôd,  8 vajec,  8 lyžíc polohrubej múky,  8 lyžíc cukru,  4 lyžice kakaa,  1 prášok do pečiva

Krém: 2 lyžice kakaa,  230 g cukru,  160 g zlatý klas,  250 g masla,  500g mlieka,  500g vody

Postup

Korpus:

Vymiešame 4 vajcia, 4 lyžice cukru, pridáme 4 lyžice múky, prášok do pečiva a kakao.

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Korpus upečieme. Druhý korpus upečieme tak isto. Po vychladnutí korpusy rozrežeme a plníme krémom. Vrchný korpus tiež natrieme krémom a poukladáme naň jahody. Tie môžeme dať aj do vnútra.

Krém:

Do hrnca dáme 500g vody a aj 500g mlieka, pridáme cukor, vanilkový cukor a zlatý klas. Uvaríme hustý puding. Po vychladnutí pridáme maslo, kakao a vymiešame.

Fotogaléria k článku