Oslávme spoločne Deň Zeme!

20.04.2020 09:08
Zo školy

Autor : Zuzana Pagáčová, SOŠ dopravná, Školská ul., Trenčín

Späť na úvod

Oslávme spoločne Deň Zeme!

     Možno práve v týchto dňoch si viac ako inokedy uvedomujeme dôležitosť zdravia našej planéty. Poďte preto s nami do toho a oslávte Deň Zeme aj vy. Spomínaný medzinárodný deň si pripomíname od roku 1970, takže tento rok oslavuje 50tku . Vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia a jeho cieľom je pripomenúť nám, ako veľmi sme závislí na našej prírode.

     Keďže sme sa aj my, Dopravná akadémia, zapojili do programu Zelená škola, nebudeme o Dni Zeme iba rozprávať, ale budeme konať! Zamestnanci školy, žiaci, rodinní príslušníci, všetci sa zapojíme do našej internetovej výzvy „Osláv Deň Zeme“. Ako na to? Zapojte sa do aktivít, ktoré prospievajú našej planéte. Presaď kvet. Počas karantény trieď odpad poctivejšie. Choď na prechádzku a zbieraj odpad. Uprav verejné časti svojho bydliska. Pracuj v záhrade. Zasaď kvety, krík, strom. Urob čokoľvek, čo pomôže prírode.

     Následne nám na fb stránku Dopravnej akadémie pošli fotku, selfíčko alebo krátke video. Hovoríš si: „Však máme sprísnené podmienky a nemali by sme chodiť von?“ Uvažuješ správne, preto sa riaď všetkými opatreniami, ktoré sú v dnešnej dobe veľmi dôležité. Vždy nos správne rúško! Ak nebudeš sám, dodržiavajte minimálne 2 metrové rozstupy. A v neposlednom rade používaj rukavice! Keď sa však rozhodneš pre aktivitu, ktorú môžeš vykonávať doma alebo v záhrade, našej planétke pomôžeš rovnako. :) 

     Všetci zapojení žiaci budú odmenení ohodnotením z telesnej výchovy známkou výborný a najlepší sladkou odmenou. A samozrejme vás odmení aj váš dobrý pocit, že sme predsalen niečo pre tú našu Zem urobili. :)  Tešíme sa na vaše fotky, videá a zážitky, ktoré s nami budete zdielať :)