Ako si osladiť karanténu

16.04.2020 20:21
Zo školy

Autor : Nikol Biksadská, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin

Späť na úvod

Počas dní, kedy sme v karanténe, sa určite nájdu aj takí, ktorí sa nudia a skúšajú variť a piecť rôzne dobroty podľa receptov, ktoré nájdu na internete alebo podľa takých, ktoré majú od svojich kamarátov. Takýto prípad sa stal aj mne, spolužiačka mi poradila veľmi dobrý recept, ktorý som musela hneď vyskúšať. Nakúpila som si suroviny a išla som nato, chvíľu sa zdalo, že sa nepodarí, ale nakoniec vyšiel úplne úžasne. Tento koláč som nakoniec venovala celej rodine. Všetci si na ňom pochutnali a pochválilo koláč aj mňa.

Malinový cheesecake

Cesto:

200g bebe sušienky, 110g maslo

Plnka:

500g tvaroh jemný,  200g pochúťková smotana,  160g cukor práškový,  1 ks vajce, 1 PL hladká múka,  malinová želatína, 500g maliny mrazené,  1,5 PL trstinový cukor, 200 ml voda, želatína plátky

Postup:

Cesto: Bebe keksy podrvíme, pridáme maslo izbovej teploty a vypracujeme cesto. Formu na pečenie vyložíme papierom (ale len spodok), a vyplníme cestom.

Plnka: Do jednej misky dáme tvaroh, smotanu, cukor, vajce, hladkú múku a vymiešame ( cesto by malo byť redšie). Plnku vylejeme na cesto a dame piecť na cca 40 minút pri teplote 150 stupňov.

Malinová želatína: Do misky si dáme trocha vody a ponoríme tam 2-3 plátky želatíny a necháme tam cca 10 minút. Maliny dáme aj s cukrom a vodou do hrnca a necháme prevrieť. Keď prevrú, prepasírujeme ich cez sitko a do malinovej šťavy pridáme želatínu. Premiešame a pridáme maliny, ktoré máme v sitku. Želatínu vylejeme na cheesecake a dáme vychladnúť cca 2 hodiny. Tak dobrú chuť.

Fotogaléria k článku