Karanténa očami študenta

13.04.2020 08:34
Zo školy

Autor : Natália Svetláková, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin

Späť na úvod

Pre mládež plnú entuziazmu a energie je veľkým trestom pro príchode teplej a slnečnej jari sedieť doma. Karanténa, v ktorej sme sa ocitli má výhody aj nevýhody, ktorým okrem mladých čelia aj starší ľudia.

Ako veľkú výhodu vnímam uvedomenie si životných priorít každého človeka. Vychádzka do prírody nás núti všimnúť si krásy starých vysokých stromov i potoka plného života a energie. Dokonca aj susedkine muškáty rozhodli opäť rozkvitnúť. Všetci máme viac času pre našich najbližších, no nie všetkých máme na blízku. Žiaci majú viac času na učenie. Každý má dostatok času pre seba, pre kvalitný spánok a oddych, pre tvorenie nových vecí a pomáhanie starým ľuďom.

Mňa dokázala karanténa zarmútiť aj rozosmiať. Naučila som sa všetko nebrať tak tragicky a pozerať na veci aj z druhého konca. Príroda je mojím liekom pre boľavú dušu a teplý obed od mamy vychutnaný v kruhu rodiny zas dokáže zahriať pri srdci.

Možno ste si všimli, že som prehliadla všetky nevýhody, ktorých je naozaj mnoho, nevenujem im pozornosť. Zámer môjho príspevku spočíval v hľadaní pozitívnych vecí a i najmenšieho dobra v najhorších dňoch.