Nečakaná situácia

01.04.2020 12:56
Zo školy

Autor : Simona Kecíková, SOŠ obchodu a služieb, Stavbárska, Martin

Späť na úvod

Školský rok sa nečakane prerušil. Sitácia, ktorú nik nečakal a videl iba vo filmoch. Uviazli sme doma. Asi všetci,  ktorých by som sa opýtala, či by chceli ísť von, do školy alebo pozrieť starých rodičov by povedali  áno. Celá táto situácia je hrozná, ale nájdu sa aj ľudia, ktorí to berú na ľahkú váhu.

Ja bývam v Blatnici a toľko áut chodí ku nám do doliny, že mi rozum zastáva. Je hrozné, ako sú ľudia  nezodpovední. Chodia bez rúšok, nevedia doma vydržať, aby toto všetko skončilo a aby sme sa my všetci mohli stretávať, pracovať, ísť pozrieť starých rodičov... Niektorí ľudia si neuvedomujú, že oni sa nemusia nakaziť, ale môžu nakaziť starších ľudí a ľudí zo slabou imunitou.

Situáciu si musíme aj trochu odľahčiť a nájsť pozitíva. Nemusíme stávať skoro ráno do školy, úlohy si urobíme kedykoľvek počas dňa a keď sa nudíme, skúšame ušiť rúško, aj keď ja sa musím priznať, že mi to moc nevyšlo.

Počúvajte hudbu, pozerajte televízor, skúste cvičiť jogu, choďte sa prejsť, ale nie po veľkej skupinke a určite s rúškom. Baby majú možnosť sa naučiť variť, šiť, piecť. A chalani - ty môžu niečo opraviť alebo aj oni môžu variť. Je veľa vecí, ktoré sa dajú doma robiť. Podľa mňa sa to dá doma vydržať a keď budeme zodpovední a budeme sa rešpektovať, bude to lepšie a lepšie.

A nie, že sa pôjdete do Gaderskej doliny prejsť sa bez rúšok☺. Prosím vás, dodržujte to čo máte, aby sme sa zasa mohli stretávať a aby táto pandémia skončila.!