Veľkonočné popoludnie so známym hosťom

10.05.2019 22:38
Zo školy

Autor : Samuel Hujo, ZŠ J.A.Komenského, Sereď

Späť na úvod

      Predsviatočné obdobie máva zvyčajne svoje čaro. Kým deti sa vytúženého sviatku nevedia dočkať, u dospelých je to naopak. Nevedia, kde im hlava stojí a odrazu sú už sviatky predo dvermi. Na našej škole sme sa rozhodli vyhovieť obom a spojili sme príjemné s užitočným.  

    Celý pedagogický zbor spolu so šikovnými žiakmi zorganizoval ďalšie zábavné popoludnie s cieľom zoznámiť predškolákov so školským prostredím a zároveň im spríjemniť piatkové popoludnie. 12.4.2019 bol srdečne vítaný každý návštevník, stačilo, že mal čas a chuť prísť.

    Keď sa už spomínaná piatková akcia začala, budúci školáci, ale aj súčasní žiaci našej školy, mohli tráviť čas na rôznych stanovištiach, kde si pre nich naše milé a šikovné pani učiteľky pripravili veľkonočné aktivity. Niektoré sa ,,preobliekli" do iných rolí, než ako ich poznáme pri každodennej práci. Varili, piekli, spievali i plietli korbáče. Na jednotlivých stanovištiach si teda mohli deti namaľovať tú najkrajšiu kraslicu, vyrobiť veľkonočné ozdoby, upliesť korbáčik, upiecť veľkonočné oblátky, absolvovať veľkonočnú štafetu alebo si vypočuť ľudové piesne v podaní našich žiakov odetých v miestnych krojoch. Stanovíšť bolo až 15, takže si každý návštevník vedel vybrať práve to, čo ho baví. Mnohí zvládli dokonca všetky. Pre všetkých prítomných - malých i veľkých -  bol pripravený aj guláš, na ktorom si mohli pochutiť, keď pri plnení úloh vyhladli. Úžasná vôňa cukrovej vaty tiež pošteklila nejeden noštek.   

    Zábavné popoludnie  ukončil svojím vystúpením Peter Bažík, známy zo Superstar či X-FACTORA, ktorý  zaspieval známe hity so sprievodom gitary a huslí.  Roztancoval všetkých prítomných. Veríme, že sme budúcich prváčikov presvedčili,  že sa do školy môžu len tešiť.