Pár slov na úvod...

18.03.2020 22:54
Zo školy

Autor : Renáta Pástorová Szappanosová, ZŠ Gemerská, Plešivec

Späť na úvod

AHOJTE VŠETCI!

Život je nevyspytateľný. Presviedčame sa o tom práve v týchto dňoch. Keď sme sa koncom minulého týždňa dozvedeli, že budeme mať chrípkové prázdniny, isto sa mnohí potešili. Nikto si ale nevedel predstaviť, aké to budú prázdniny. Dnes sme všetci vo svojich domovoch, nestretávame sa so svojimi kamarátmi, museli sme pozmeniť všetky naše zvyky a rutiny. Berme to ale pozitívne. Viac ako kedykoľvek predtým máme čas venovať sa svojim blízkym a svojim záľubám.

Rozhodli sme sa spríjemniť vám čas našim školským časopisom. Môžete si v ňom "zalistovať" kedykoľvek. Iste si všimnete, že pribudlo krásne originálne logo od Zoltána Farkasa z 9.A. V tomto čísle si prečítate články na rôzne témy, ktoré s nadšením pripravili vaši kamaráti z Novinárskeho krúžku. Iste sa v nich dozviete všeličo zaujímavé a zábavné.

A viete čo? Z hociktorého z vás sa v týchto dňoch môže stať novinár. Ako trávite tieto dni vy? Prezraďte nám to. Čítate pútavú knihu, videli ste skvelý film, hráte dobrú hru? Napíšte o nej recenziu. Zaujíma vás nejaká konkrétna oblasť? Napíšte o nej článok. Radi vymýšľate kvízy, hry, súťaže? Podeľte sa s nami s vašimi nápadmi. Viete písať príbehy alebo básničky? Povedzte o tom svetu! Čokoľvek vám napadne, realizujte sa. Napíšte o tom článok a pošlite nám ho. Radi ho zverejníme v ďalšom čísle nášho časopisu. Možno sa vám to zapáči a budúci rok rozšírite rady šikovných novinárov v našej škole.

Úvod 2. čísla zakončíme troma želaniami:

Držme si palce, aby sme toto neľahké obdobie zvládli čo najlepšie.

Dávajte si na seba pozor a zostaňte zdraví!

Užite si čítanie 2. čísla časopisu MY!

                                                                             redakcia