Škola s veľkým srdcom

10.05.2019 22:38
Zo školy

Autor : Samuel Hujo, ZŠ J.A.Komenského, Sereď

Späť na úvod

Nielen predvianočný čas je obdobím, kedy sa ľuďom otvárajú srdcia. Základnú školu Jana Amosa Komenského v Seredi navštevujú žiaci, ktorí majú svoje srdcia otvorené aj pre rodiny, ktoré sa nemôžu tešiť kope darčekov pod stromčekom, ale aj pre rodiny, ktoré majú detičky s rôznymi druhmi postihnutia.

Naši žiaci sa vzdali svojich hračiek,oblečenia a iných obľúbených vecí, aby mohli rozjasniť tváričky iných detí. Na našej škole sme mali 12. decembra 2018 VIANOČNÉ POPOLUDNIE, kde sa nazbierané veci predávali za symbolické ceny. Vyzbieralo sa úžasných 265,66€!  Spomínané  popoludnie sa stalo obľúbenou akciou, o ktorej sa ešte dlho rozprávalo aj v škole, ale aj v škôlkach, ktoré boli na našu školu pozvané.

19.12.2018 zástupcovia školského parlamentu navštívili denné centrum Nikolka o.z.. Výťažok z predaja sa odovzdal pani Polákovej, mame malej Nikolky, ktorá je taktiež zakladateľkou tohto centra. 

Peniažky boli použité na pomôcky do denného centra. Čo sa stalo s ostatnými vecami, ktoré sa nepredali? Všetky boli darované Centru pomoci pre rodinu v Trnave.

Týmito vecami sme trošku zlepšili životnú situáciu mnohých rodín. 

Naši žiaci sa rozhodli zlepšiť predvianočné obdobie aj dôchodcom. Vyrobili pre nich krásne pozdravy. Okolo 150 dôchodcov zahrial pri srdiečku pocit, že na nich niekto myslí. 

Na našich žiakov môže byť hrdá škola, rodina a ich rovesníci si z nich môžu brať príklad.

Dnes už naša škola pripravuje VEĽKONOČNÉ POPOLUDNIE, výnimočné podujatie, na ktorom sa okrem iného budú predávať ručne vyrobené mydielka a muffiny. Výťažok z predaja opäť poputuje do denného centra Nikolka o.z.

Stránka Denného Centra Nikolka o.z.