Úspechy žiakov v 1.polroku 2019/2020

06.03.2020 11:04
Zo školy

Autor : Zuzana Klimentová, SŠ Ľ. Štúra, Dudince

Späť na úvod

Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

27. 11. 2019 sa uskutočnila okresná súťaž Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry. Cieľom súťaže je prehlbovať, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov v slovenskom jazyku, rozširovať záujem žiakov o sebavzdelávanie a samostatnú tvorivú činnosť a zvyšovať záujem o slovenský jazyk a literatúru. Našu školu v kategórii C mimoriadne úspešne reprezentovala žiačka 9. ročníka Viktória Hatalová, ktorá sa umiestnila na nádhernom 1. mieste.


Súťaž s časopisom Vrabček

Druháci usilovne čítajú a na hodinách pracujú s knihami aj s časopisom. V tomto školskom roku je to časopis Vrabček. Pravidelne sa zapájajú do rôznych jeho súťaží a v októbri sa im podarilo vyhrať krásne ceny. Hlavnou ocenenou bola Adrianka, no ceny získali aj Ninka, Barborka a Lucka. Blahoželáme!


Výtvarná súťaž

Pri príležitosti Národného dňa čísla tiesňového volania 112 (1. 12. 2019) vyhlásil Okresný úrad v Krupine okresné kolo výtvarnej súťaže "Ochranárik čísla tiesňového volania 112 a civilnej ochrany". Žiaci 2., 3., 8., a 9. ročníka sa zapojili do tejto súťaže a na hodinách výtvarnej výchovy stvárňovali tohtoročnú tému: "Záchranári na lúke, v lese, v horskom teréne". Barbora Majerová, žiačka 9. A, získala v III. kategórii krásne 2. miesto.


Prednes povestí – Šaliansky Maťko

Adventný čas si žiaci spestrili školským kolom súťaže Šaliansky Maťko. Umiestnili sa nasledovne:

1.kategória:

1.miesto – Stela Hullová, 3.ročník

2.miesto – Lucia Baloghová, 2.ročník a Jasmína Heclová,3.ročník

3.miesto – Barbora Hὔvὅsová, 2.ročník a Linda Babiaková,3.ročník

Pochvalné uznanie – Filip Javorka, 2.ročník

2.kategória:

1.miesto – Lilien Brodnianska (5.roč.)

2.miesto – Soňa Izáková (4.roč.)

3. miesto – Natália Tretinová (4.roč.)

3.kategória.

1.miesto – Samuel Lauko (6.roč.)

2.miesto – Adam Ošust (6.roč.)

3. miesto – Tamara Vankovicová(6.roč.) Jakub Jelok (7.roč.)


Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko

V Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra vo Zvolene sa 11. 12. 2019 uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie regionálneho kola celoslovenskej súťaže Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko. Medzi ocenenými bola i naša žiačka Ela Guttenová.


Šaliansky Maťko - okresné kolo

22.1.2020 sa v Krupine uskutočnilo okresné kolo v prednese povesti Šaliansky Maťko. Naši žiaci boli úspešní a výborne reprezentovali našu školu.

V I. kategórii sa na 3. mieste umiestnila Stela Hullová z 3.A, v II. kategórii sa na 2. mieste umiestnila Lilien Brodnianska z 5. A a

v III. kategórii sa umiestnil na 1. mieste Samuel Lauko zo 6. A.


Olympiáda z anglického jazyka

15.1.2020 sa v Krupine uskutočnilo okresné kolo Olympiády z anglického jazyka. Eli Magdaléna Autnerová (žiačka 8. ročníka)

v silnej konkurencii v kategórii 1B obsadila 3.miesto.


Matematická olympiáda

Ďalším úspechom je 1. miesto v okresnom kole Matematickej olympiády, ktoré získala žiačka z 5. A Lilien Brodnianska. Tešíme sa a Lilien gratulujeme!


Geografická olympiáda

6.2.2020 sa v Krupine uskutočnila Geografická olympiáda. Z našej školy sa okresného kola zúčastnili štyria žiaci. Najlepšie sa umiestnila Bianka Hüvösová, ktorá skončila na 2. mieste a postúpila na krajské kolo. Úspešnou riešiteľkou bola aj Viktória Baloghová. Za reprezentáciu ďakujeme aj Róbertovi Čunderlíkovi a Zuzane Haškovej.


Medzitriedny turnaj vo flórbale

Kolektívne športy sú v našej škole populárne a preto sa 14.2.2020 v telocvični uskutočnil medzitriedny turnaj vo flórbale.

Po sčítaní všetkých bodov medzi chlapcami a dievčatami jednotlivých tried, putovný pohár riaditeľky školy získala trieda 6.A, ktorá si ho vybojovala vďaka dvom víťazstvám. 8.A trieda skončila na druhom mieste pred 7. A, ktorá sa umiestnila na treťom mieste. Štvrté miesto získali žiaci z 9.A a piate miesto obsadili žiaci z 5.A triedy.


Hviezdoslavov Kubín

18.2. sa uskutočnilo školské kolo v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Celkovo sa školského kola zúčastnilo devätnásť žiakov. Úspešní žiaci sa umiestnili nasledovne:

I.kategória (1.-4.ročník)

Próza:

1.miesto Soňa Izáková /4.ročník/

2.miesto Filip Javorka /2. ročník/

3.miesto Jasmína Heclová/ ročník/ a Barbora Hüvösová /2.ročník/

Poézia:

1.miesto Adriana Lietavová / 2. ročník/

2.miesto Stela Hullová /3. ročník/

3.miesto Simona Brlášová /3.ročník/ a Simon Pásztor /2. ročník/

Štyria žiaci / Lilien Pásztorová, Richard Peták, Natália Tretinová, Alžbeta Beňová/ dostali pochvalné uznanie za reprezentáciu triedy.

II. kategória (5.a 6.ročník)

Poézia:

1.miesto – Samuel Lauko (6.A)

Próza:

1.miesto – Terézia Harachová (5.A) 2.miesto – Adam Ošust (6.A)

1.miesto – Terézia Harachová (5.A)

2.miesto – Adam Ošust (6.A)

III. kategória (7.- 9.ročník)

Poézia:

1.miesto – Bianka Hüvӧsová (8.A)

Próza:

1.miesto – Barbora Majerová (9.A)

2.miesto – Maroš Izák (8.A)

3.miesto – Jakub Jelok (7.A)


Športové súťaže

BASKETBAL - okresné kolo - 5. miesto

FLÓRBAL STARŠÍCH ŽIAKOV - okresné kolo - 6. miesto

FLÓRBAL STARŠÍCH ŽIAČOK - okresné kolo – 5. miesto

FUTSAL STARŠÍCH ŽIAKOV - okresné kolo – 5. miesto

MALÝ FUTBAL MLADŠÍCH ŽIAKOV - okresné kolo - 3. miesto

MALÝ FUTBAL MLADŠÍCH ŽIAČOK - okresné kolo – 2. miesto


Dejepisná olympiáda

14.2.2020 sa uskutočnila súťaž, ktorej cieľom je nadobudnúť vedomosti o našej národnej minulosti i o dejinách ľudskej civilizácie ako celku. Dejepis pomáha pochopiť historické súvislosti, umožňuje pochopiť dnešok a miesto človeka vo svete. Na dejepisnej olympiáde sa zúčastnili aj žiaci našej školy, ktorí sa umiestnili: v kategórii D: 1.miesto Róbert Čunderlík 8.A, 2. miesto Bianka Hüvösová 8.A, v kategórii F: 2. miesto Samuel Lauko 6.A