Rozhovor s novou pani učiteľkou

29.03.2020 17:23
Zo školy

Autor : Liana Kmecová, ZŠ Soľ

Späť na úvod

Ahojte, milí čitatelia!

V tomto čísle by som vám chcela prostredníctvom menšieho rozhovoru predstaviť našu novú pani učiteľku Líviu Kmecovú, ktorá v našej škole od januára učí matematiku a informatiku. 

1. Na akej strednej a vysokej škole ste študovali?

Po základnej škole som si vybrala štúdium na Obchodnej akadémii vo Vranove nad Topľou a následne som nastúpila na Ekonomickú univerzitu v Košiciach. Momentálne navštevujem už druhú vysokú školu, aby som si rozšírila kvalifikáciu.

2. Vždy ste chceli byť učiteľkou alebo Vás lákalo niečo iné?

Vyskúšala som si už aj iné povolania v oblasti ekonómie, finančníctva a práva, no byť učiteľkou ma vždy lákalo.

3. Máte v rodine niekoho, kto bol tiež učiteľom?

Áno, mám – moja teta je tiež učiteľka. Má za sebou 23 rokov praxe a stále sa teší do práce a na svojich žiakov. Verím, že to isté čaká aj mňa.

4. Aký ste mali pocit z toho všetkého, keď ste nastúpili do školy?

Pocity boli rôzne. Radosť a zároveň obavy z niečoho nového, čo ma čaká, ako zapôsobím na žiakov, ako ma prijmu kolegovia. Ale musím sa poďakovať pánovi riaditeľovi, pani zástupkyniam, mojej uvádzajúcej učiteľke pani Nemcovej a všetkým kolegyniam a kolegom za prijatie, pomoc a nenahraditeľné rady.

5. Aké predmety Vás zaujímali na základnej škole?

Zaujímali ma všetky predmety, lebo som sa rada učila nové veci. No svet čísel bol pre mňa vždy fascinujúci a je ním dodnes.

6. Čomu sa najradšej venujete vo voľnom čase?

Všetok voľný čas venujem mojej rodine. Pre mňa a môjho manžela je to náš trojročný synček, ktorý nás prekvapuje každý deň niečím novým, je tým najkrajším koníčkom v našom živote.

7. Oľutovali ste niekedy, že ste si vybrali toto povolanie?

Vykonávam ho veľmi krátko, no môžem povedať, že ma veľmi baví a napĺňa. A ak aj žiakov, ktorých učím, tak nemám čo ľutovať.

8. Ak by ste si mali ešte raz vybrať povolanie, zvolili by ste si túto životnú cestu alebo niečo iné?

Určite áno. 😊

9. Prečo ste si vybrali práve tieto predmety, ktoré učíte?

Ako som už spomínala, čísla ma vždy bavili, preto matematika bola moja istá voľba. Informatika ma sprevádzala a veľmi ma bavila počas celého štúdia a tiež v práci. Myslím si, že dnes je informatika veľmi dôležitá pre každého z nás.

10. Ak by ste mali vybrať niečo, čo Vás milo a naopak nemilo v našej škole prekvapilo, čo by to bolo?

Tiež som to spomínala, ale celkové prijatie mojich nových kolegov a úžasných žiakov. Nemilo ma neprekvapilo nič. V tejto škole som veľmi spokojná a dúfam, že aj vedenie školy a kolegovia, ale hlavne žiaci a ich rodičia budú so mnou spokojní. 


Ďakujem za rozhovor a prajem Vám veľa úspechov a pevné nervy na tejto škole.“