Knižná burza splnila svoj účel a všetkých potešila

08.04.2019 14:36
Zo školy

Autor : Tomáš Kováčik, ZŠ Tríbečská, Topoľčany

Späť na úvod

Knižná burza splnila svoj účel – okrem príjemne stráveného popoludnia, stráveného v spoločnosti nielen kníh, sa škole predovšetkým podarilo vyzbierať príspevok pre karanténnu stanicu Topoľčianske packy, ktorá získala od našej školy na svoju prevádzku 1 020 eur a 40 centov. Taký bol celkový finančný výťažok z predaja kníh. Knihy, ktoré sa nepredali, pôjdu do knižných búdok po celom meste. 

Alexandra Gieciová (Primátorka mesta Topoľčany)

Prečo je podľa vás dôležité čítať?
Čítať je dôležité preto, aby sme mali väčšiu slovnú zásobu, aby sme sa vedeli dobre a správne vyjadrovať,  a aby ľudia pochopili to, čo tým chceme svojimi slovami povedať

Čítate svojim deťom knihy?
Mám deti, ktoré sú už väčšie. Mám syna, ktorý má 8 rokov, čiže už si číta sám. Keď bol ešte malý, samozrejme, že sme si spolu čítali.

Páči sa vám školská burza? 
Školská burza sa mi veľmi páči. Páči sa mi tiež myšlienka, že škola chce pomáhať aj niekomu inému, že učí aj vás pomáhať niekomu inému. Páči sa mi aj to, že vo vás vzbudzuje záujem o knihy.


Annamarie Mikulová (triedna učiteľka 5. B)

Prečo je podľa vás dôležité čítať?
Myslím si, že čítať by sme mali všetci, pretože nám to rozširuje obzory. Dozvieme sa prostredníctvom kníh mnoho nových vecí, informácií, ale aj sa vieme preniesť do sveta fantázie a ten je pre nás dôležitý. Ako slovenčinárka si myslím, že čítať je dôležité preto,aby sme si rozvinuli slovnú zásobu a upevnili pravopis.

Aké knihy máte radi?
Ja mám rada všetky knihy, doma mám všetky možné aj nemožné knihy – od detských kníh cez encyklopédie po odbornú literatúru. Najradšej však čítam biografické knihy o umelcoch, to sú moje najobľúbenejšie a myslím si, že čo sa týka mojej práce, tak zase tiež odborná literatúra

Čítate svojim deťom knihy?
Áno, čítam svojmu trojročnému synčekovi knihy. Je úplne jedno, či sú po nemecky alebo po slovensky, pretože ja mu ich rozprávam. On ešte celkom tomu čítaniu nerozumie, takže mu ich prerozprávam. Najradšej on počúva po nemecky, takže áno, čítam mu knihy každý večer.



Lucia B. (účastníčka knižnej burzy)
Prečo je podľa vás dôležité čítať?
Dôležité je čítať určite hlavne preto, lebo sa prostredníctvom kníh dozvieme veľa informácií.

Aké knižky máte radi?
Mám rada beletriu a kriminálky. Ale rada čítam aj svojim deťom.

Máte obľúbeného knižného hrdinu/hrdinku? Akého a čím vás zaujal?
Áno, moja obľúbená hrdinka je Klassenová. Zaujala ma záhadnosťou deja.

Aká je vaša obľúbená kniha?
Moja obľúbená kniha je Maliarova dcéra.

Páči sa vám školská burza kníh? Vybrali ste si tu knihu/-y?
Áno, budem rada, ak sa to zopakuje. Vybrala som si veľa kníh.


Tadeáš Bujna, Simona Strejčková, Sara Košťálová,  5. D