Inklinujú mladí ľudia k extrémistom?

03.03.2020 18:41
Zo školy

Autor : Antónia Hricová, Gymnázium Cyrila Daxnera, Vranov nad Topľou

Späť na úvod

Simulované študentské voľby do parlamentu sa v našej škole konali vo štvrtok 6.2.2020.Účasť bola takmer 57%, čo potvrdilo, že osud Slovenska študentom vranovského gymnázia nie je ľahostajný. S najväčším percentuálnym ziskom z volieb na našej škole vzišla strana OĽANO, po nej PS SPOLU a na treťom mieste Kotlebovci-ĽSNS. Žiaci volili aj strany SME RODINA, SAS a ZA ĽUDÍ. Na priebeh volieb dohliadala volebná komisia.



,,Môžem povedať za celú volebnú komisiu, že nás "v dobrom" prekvapil výsledok volieb, nakoľko sme čakali, že vyhrá iná strana, medzi ľuďmi všeobecne viac volená, napr.Smer. Milo sme boli prekvapení aj z účasti, ktorá bola pomerne vysoká. Sčítavanie hlasov nám síce v popoludňajších hodinách dalo zabrať, no tiež sme sa pri tom zabavili a nasmiali. Sme vďační za možnosť zorganizovať niečo také aj v našej škole," hovorí študent štvrtého ročníka, jeden z členov volebnej komisie.

Takéto voľby sa nekonali len u nás, ale v rôznych školách na celom Slovensku. Na listine zvolených kandidátov za jednotlivé strany nechýbali známi a dlhoroční politici, ale objavili sa aj mladé tváre politiky. V nasledujúcom grafe vám ponúkame aj pohľad na celkové výsledky študentských volieb na celom území Slovenska

Veríme, že si študenti odniesli pekný zážitok a tí, ktorí už voliť reálne môžu, pôjdu voliť aj 29.02.2020 na tie skutočné voľby.



Fotogaléria k článku