Keď rozprávočka očká zatvára ...

18.02.2020 12:24
Zo školy

Autor : Mária Buchtová, ZŠ Školská 2, Michalovce

Späť na úvod

    Všetci si pamätáme na tie chvíle tesne pred spaním, keď sa izbou rozliehal tichý hlas rozpovedajúci čarovné príbehy. Ožívali naše predstavy, prebúdzala sa fantázia plná snov. Spomienky, ktoré nás pobavia a potešia.

    A práve takúto spomienku si o niekoľko rokov budú môcť pričarovať aj naši predškoláci z MŠ na Školskej ulici č.5 v Michalovciach. Hlásky, ktoré 10. a 11. februára 2020 čítali malým veľkým predškolákom pred popoludňajším spánkom, patrili našim piatakom a siedmakom.

    Naši „veľkáči“ sa na toto stretnutie tešili. Pomyselne sme si prizvali i našich starkých – najmä zábudlivého dedka Edka – hlavnú postavu z knižky Ivony Březinovej Lentilka pre dedka Edka.

    Veľkí malým ... i tak by sme mohli nazvať toto priateľské stretnutie kamarátov a možno budúcich spolužiakov. Už dnes vieme, že v týchto čítaniach budeme pokračovať. Žiaci ZŠ, Školská 2 v Michalovciach si precvičia svoje čitateľské a prezentačné zručnosti a predškoláci si v čase, keď rozprávočka zatvára očká, môžu snívať svoj veľký školácky sen.