ZDRAVÁ VÝŽIVA 2019 súťaž

07.02.2020 21:10
Zo školy

Autor : Ema Beňová, SPŠ stavebná a geodetická, Lermontovova, Košice

Späť na úvod

Dňa 16.10.2019 sa na našej škole uskutočnila súťaž pod názvom Zdravá výživa, ktorá  prebiehala od prvej až do tretej vyučovacej hodiny. Zúčastnilo sa jej 8 tried z 12. Keď sa súťaž začala, všetci účastníci sa pripravovali na svoje ovocné diela. Prvé dve hodiny bola atmosféra pokojná, niektorí sa až veľmi bavili. Ale čas utekal rýchlo a bolo ho čím ďalej menej. Keď sa ohlásila posledná hodina, začal rásť stres. Niektorí nemali hotovú ani polovicu. Veď predsa kto by nechcel vyhrať? Ostávalo 30 minút do konca. Stres rástol. Všetci dokončovali posledné úpravy. A potom to prišlo. Koniec. Tácky s ovocnými výtvormi sa vystavili dopredu a to napätie, ktoré sa šírilo po celej jedálni, sa dalo krájať.

Hodnotiaca porota bola v takejto zostave: Mgr. Renáta Jenčíková, Ing. Eva Liptáková, Ing. Magdaléna Majtnerová a Mgr. Katarína Timková.

1.miesto - 4.B Viktória Bujňaková, Nina Jadrná

2.miesto - 1.A Sandra Hasmanová, Kristína Urbánová

3.miesto - 2.B Sandra Balogová, Lea Palenčárová

+ špeciána cena od vedúcej jedálne pre 1.C

Vyjadrenie súťažiacich:

Viktória Bujňaková 4.B - Keď sme zistili so spolužiačkou, že sme tam jediné štvrtáčky, tak nás to veľmi prekvapilo. Ale brali sme to tak, že čím menšia konkurencia, tým lepšie. No vôbec sme netušili, že vyhráme prvé miesto. Nevieme, ako je to možné, ale to bude asi tým príbehom. Ale vážne sme tam sedeli a čakali na výsledky, tak sme boli presvedčené, že možno nevyhráme, pretože tam boli aj lepšie výtvory. A hlavne keď sa povedalo 3. a 2.miesto, ta sme sa s tým zmierili. No keď povedali našu triedu, tak sme sa len pozreli na seba, potom na učiteľky a rozmýšľali, či povedali nás alebo nie. Ale vážne, atmosféra tam bola príjemná a aj sme sa zabavili.

Sára Šimová 1.C- No myslím, že atmosféra bola fajn... od začiatku som myslela, že máme blbý nápad, ale nevadí, aspoň sme sa trochu mohli uliať z hodín. Že sme nevyhrali, mi nevadí. Aspoň sme to vyskúšali, videli, ako to chodí a aj sme sa zasmiali. Bolo to fajn, niečo nové, čo sme ešte nemali.

 

Ema