Rozhovor s novou pani riaditeľkou

12.02.2020 11:10
Zo školy

Autor : Denis Vereš, ZŠ s MŠ Školská, Kamenná Poruba

Späť na úvod

V tomto školskom roku máme novú pani riaditeľku Mgr. Zuzanu Maniakovú. Pani riaditeľku sme chceli bližšie spoznať, a tak sme sa rozhodli položiť jej pár otázok. Tu sú:

Prečo ste si vybrali práve toto povolanie?

Pokiaľ si pamätám, odmalička som chcela byť učiteľkou. Tento môj sen vznikol už v materskej škole, pretože som mala výbornú pani učiteľku. Sen sa naplnil a stala som sa ňou. Aj keď je to niekedy náročné, nikdy som toto svoje rozhodnutie neoľutovala. Je to práca, ktorá sa mi páči, napĺňa ma, dáva mi možnosť stále sa zdokonaľovať, tvoriť, pracovať s mladými ľuďmi, pomáhať im, usmerňovať ich, rozprávať sa s nimi, hľadať v nich talent... To je to, čo ma baví. Čo Vás na práci pedagóga, ale aj riaditeľky baví najviac? Páči sa mi, že ani jeden deň nie je rovnaký ako druhý. Stále sa v škole niečo deje - je to akčná práca s ľuďmi. Ale hlavne keď vidím, že do školy prichádzajú deti a odchádzajú z nej osobnosti.

Ako dlho už vychovávate žiakov?

Učím od roku 1995. Takže 2020 - 1995 je ??

Čo sa Vám na našej škole páči?

Páči sa mi prostredie školy - obec, krajina a krásna príroda okolo. V škole som stretla zaujímavých a slušných žiakov, dobrých a ochotných kolegov. Páči sa mi tu všetko. Chystáte v rámci školy aj nejaké novinky v tomto školskom roku? V tomto školskom roku som predsa novinkou JA 😉. Bude nová pani zástupkyňa, nový rozvrh... Samozrejme aj nejaké nové pomôcky, drobné opravy... Väčšie zmeny budú až od nového školského roka. Nechajte sa prekvapiť.

Ako trávite voľný čas?

Voľného času mám veľmi málo. Okrem bežných prác v domácnosti rada spím, stretávam sa so známymi aj novými ľuďmi, rada pozorujem ich vlastnosti a vonkajšie prejavy správania.

Aké sú Vaše záľuby?

Rada čítam, maľujem, tancujem a rada sa prechádzam na miestach, kde je niečo krásne a zaujímavé.

Čítate vo voľnom čase?

Samozrejme, najviac odbornú literatúru a zákony.

Aká je vaša obľúbená kniha/žáner?

Obľúbená kniha od Barbary Taylor Bradfordovej: Úspešná žena Nemám vyhranený žáner literatúry. Prečítam si knihy z histórie aj súčasného sveta, romantické aj napínavé. Dôležité je, aby ma kniha zaujala na prvých stranách. Je niekoľko kníh, ktoré som odložila neprečítané, lebo ma ich obsah a dej nezaujali. Rada si prečítam aj pekné básne.

Aký máte obľúbený žáner hudby?

Podľa toho čo robím a kedy hudbu počúvam. Klasiku, rock, pop, rap, balady, pesničkárov s gitarou aj ľudovú hudbu. Z našich spevákov mám obľúbenú Simu Martausovú, Richarda Müllera. Zo zahraničných boyband Collabro, Adele, Selenu Gomez..., Hlavne mám rada, keď hudba a najmä jej slová o niečom vypovedajú a nie sú to len náhodné a vulgárne výrazy.

Ak by ste mohli na spoločnú večeru pozvať tri celebrity – žive alebo mŕtve – kto by to bol?

Ján Ámos Komenský- najväčší učiteľ Leonardo da Vinci - maliar, sochár vynálezca Coco Chanel - módna návrhárka To by bol zaujímavý spoločný rozhovor filozoficko-umelecký.

Akou vetou alebo citátom by ste sa opísali?

"Vždy používaj len tie najkvalitnejšie značky:

- na pery PRAVDU,

- na tvár ÚSMEV,

- na ruky DOBROTU,

- na oči SYMPATIE,

- na hlas VĽÚDNOSŤ

a na srdce LÁSKU."


"Ži každý deň a každú minútu svojho života. Buď šťastná tu a teraz. Mysli pozitívne a začnú sa diať neskutočné veci."



Ďakujeme pani riaditeľke za rozhovor a prajeme veľa síl pri vedení našej školy.