Strieborná hviezdička

21.01.2020 14:55
Zo školy

Autor : Adam Hlupík, ZŠ Palešovo nám., Spišské Podhradie

Späť na úvod

     Na začiatku decembra sa zišla skupina tvorivých žiakov a učiteliek, aby vytvorili ozaj veľkú kopu pekných vianočných ozdôb. Tie nerobili len tak pre radosť, ale pripravovali ich do burzy, ktorá bola súčasťou každoročného vianočného programu ,,Strieborná hviezdička“. Výťažok z predaja bol určený rodine, ktorá to potrebuje, pretože sa dostala do ťažkej situácie.

    Je pekné, že aj v tejto uponáhľanej dobe sa nájdu učitelia a žiaci, ktorí obetujú svoj poobedňajší čas na dobrú vec.

    Strieborná hviezdička je program, ktorý pred Vianocami naša škola pripravuje už dlhé roky. Chce obyvateľom mesta, rodičom, príbuzným spríjemniť čakanie na vianočné sviatky.

     Niektorí učitelia so svojimi žiakmi už na začiatku novembra pripravujú jednotlivé čísla do programu. Je to zmes tanca, scénok, spevu, divadielok a rôznych predvianočných zvykov. Žiaci sa menia na hercov, spevákov, humoristov. A naši učitelia sa tešia z potlesku, ktorí žiakom venujú diváci. Dúfam, že sa tešia, že majú takých usilovných žiakov a ich práca má zmysel. Ani neviem ako, začal sa nový rok 2020. Chcel by som čitateľom popriať všetko dobré, veľa zdravia, šťastia a úspechov.