Záložka do knihy

05.12.2019 19:52
Zo školy

Autor : Jana Dulebová, ZŠ s MŠ Stráne pod Tatrami

Späť na úvod

V tomto školskom roku sa naša škola zapojila už do 10. ročníka medzinárodného projektu Záložka do knihy spája školy, ktorého cieľom je nadviazanie kontaktu medzi českými a slovenskými školami a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek.

Záložky sme vyrábali počas mesiaca október pre žiakov našej partnerskej školy, ktorou sa tentokrát stala Základná škola Bystrická – Ružomberok.

Tvorba záložiek prebiehala na hodinách výtvarnej výchovy a literatúry pod vedením učiteľov I. a II. stupňa. Téma bola List sa listom – baví ma čítať. Žiaci tvorili záložky rôznych tvarov, no prejavili i svoju fantáziu a tvorivosť a zhotovili skutočne rozmanité a zaujímavé záložky. Počas hodín SJL sme u žiakov rozvíjali čitateľskú gramotnosť a viedli sme ich k aktívnemu poznávaniu sveta kníh.

Zapojenie sa do projektu sme ukončili vzájomným zaslaním záložiek. Informácie o našej partnerskej škole nájdete na webstránke: http://zsbystricka.sk Účasť na projekte bola pre našich žiakov prínosná, inšpirovala ich k zmysluplnej aktivite, a preto veríme, že žiaci siahnu po knihe častejšie.

Fotogaléria k článku