Noc v škole

09.01.2020 11:27
Zo školy

Autor : Natália Gasperová, Gymnázium Cyrila Daxnera, Vranov nad Topľou

Späť na články školy

Po škole sa hlásala veľká zvesť: Noc v škole, ktorá sa bude konať 11. októbra 2019. Túto atrakciu zorganizovala žiacka školská rada a mala úspech. Nahrnula sa tam lavína prvákov a druhákov, ktorí vôbec nevedeli, do čoho idú. Historicky prvá "noc v škole". Akými skúškami "ohňa" si prešli?

Večerný program sa začal hľadaním obálok rozmiestených v tajomných komnatách gymnázia. Aké úlohy sa v obálkach nachádzali? Gymnazisti odhaľovali, ako dobre poznajú túto školu, profesorov či učebne. No nevinná hra sa zmenila na miesto činu. Balík chipsov ostal pohodený (nedojedený) na zemi chodby. Tento čin sa predsa nemohol nechať len tak! Pán profesor R.S. si zavolal všetkých študentov do telocvične a so svojimi agentskými schopnosťami začal vyšetrovanie. Nastalo mrazivé ticho. Študenti sa skrývali, no pred pohľadom pána profesora neušli. Tento prípad, bohužiaľ, ostal do dnešného dňa otvorený.

Atmosféra pokračovala športovými hrami. O nočnú show sa postaral „Pudge“, ktorý v telocvični predviedol svoj koncert. A týmto sa odštartovala diskotéka našich gymnazistov. Po nej nasledovali filmy.

Odbila štvrtá hodina. Zatiaľ čo v kreslách pri vrátnici študenti spolu s profesorom zažívali nočnú moru, väčšina študentov spala v telocvični. Zabuchnuté kľúče na vrátnici. Zamknutí. Uväznení v škole? Prichádzali návrhy vyliezť oknom. Nikto sa však neodvážil. Nakoniec študentov táto situácia neodradila. Zabalení v dekách a spacákoch si vymieňali zážitky a spomienky spolu s pánom profesorom. Po chodbách školy sa ozýval smiech. V túto noc sa vytvoril „kruh dôvery“. Našťastie, ráno prišla záchrana aj s kľúčmi. Všetci sa mohli spokojne, cez dvere, vrátiť do svojich domovoch. Na príhody z tejto noci nikdy nezabudnú.

A čo dodať na záver? Zažili sme neopísateľnú noc v škole, ku ktorej niet čo dodať. Vlastne, predsa len dodávame: „Kedy bude ďalšia takáto noc?“.