Imatrikulácie prvákov

27.11.2019 13:45
Zo školy

Autor : Lea Hlavinová, ZŠ s MŠ Hviezdoslavova, Solčany

Späť na úvod

   11.11.2019 sa uskutočnila slávnostná imatrikulácia prvákov. Ako každý rok aj tento privítali žiaci druhého stupňa tých najmladších na našej škole. Tri ôsmačky a dve deviatačky si pre nich nachystali zaujímavé úlohy, ktoré prváci hravo zvládli.

   Po slávnostnom prechode ,,prváckou bránou" ich privítala kráľovná. Tá im vysvetlila, aká skúška ich dnes čaká. Hneď na rozcvičku sme spolu poskladali rozprávku o Červenej Čiapočke. Samozrejme že ju všetci poznali a chceli nám pomôcť. Po nej sme preverili ich fyzické zdatnosti, a to klasickou škôlkou. Každý jeden ju preskákal ľavou zadnou. Potom nám ukázali, čo sa už stihli naučiť čítať. Z obyčajných slabík prešli tí najlepší do skladania slov. Došlo aj na matematiku. Každý dostal pracovný list s príkladmi, a podľa výsledku vyfarbovali jednotlivé časti omaľovánky. Sem - tam sa našla aj chybička, ale to nevadí. 

  Keď dokončili aj tú poslednú úlohu, prišla chvíľa pasovania. Najprv museli zložiť sľub, ktorý opakovali po princeznej. Aby si každý užil tento moment naplno, chodili jednotlivo. Každý si pekne kľakol, kráľovná mu položila na plece meč, vyriekla ,,zázračnú" formulku a v tom momente sa stal riadnym žiakom školy. Od ostatných princezien dostal medailu, študentskú čiapku a malú sladkosť. Aj na naše prekvapenie sme si spolu zaspievali prvácku hymnu, no z toho sa to zvrhlo aj na tanec. Nakoniec sme sa spolu odfotografovali a princezné sa vybrali späť do rozprávky.