Týždeň dopravnej výchovy

07.11.2019 18:04
Zo školy

Autor : Dominik Verešpej, ZŠ Lesnícka, Prešov

Späť na úvod

V poslednej dobe sa všade opakuje, že ľudia sú na cestách málo pozorní. Áut je na cestách veľa - čo si budeme hovoriť. Nekonečné zápchy. Riešením je stavba cyklocestiček a nárast cyklodoprpavy v meste. Nehovoriac o tom, že v čase globálneho otepľovania je veľmi dôležité, aby človek po človeku malou "troškou" prispel k znižovaniu emisií skelníkových plynov.  


   Predchádzanie dopravným nehodám, poskytnutie prvej pomoci pri nehode, správne prechádzanie cez križovatku, prezentácie a prednášky o šikanovaní a kyberšikanovaní, to boli témy, s ktorými sa stretli naši prváci, piataci, šiestaci a siedmaci počas Týždňa dopravnej výchovy v našej škole.


Najprv teória... 
(Zdroj: zsles.edupage.org) 

 Žiakom boli teoretické vedomosti prezentované zaujímavo a veku primerane. Pravdaže, viac sa im páčilo, keď nie len počúvali, ale keď sa zapájali do praktických činností.Veľkou výhodou je naše nové dopravné ihrisko, na ktorom si vyskúšali nadobudnuté vedomosti. Páčilo sa im, že cez križovatky prechádzajú pod vedením policajtov a dodržiavali ich pokyny. Cieľom takýchto akcií je najmä bezpečnosť a zdravie našich detí.


A teraz prax...
(Zdroj: zsles.edupage.org)

Ďakujeme za spoluprácu príslušníkom dopravnej polície, ktorí majú veľkú zásluhu na tejto vydarenej akcii.