Uletená hodina biológie

23.09.2019 21:13
Zo školy

Autor : Ninka Kukučková, ZŠ s MŠ Centrum I, Dubnica nad Váhom

Späť na úvod

Bol piatok TRINÁSTEHO. Hovorí sa, že je to nešťastný deň, ale biológia sa ukázala celkom veselá. Naša spolužiačka Miška doniesla do školy hrdličku. Nebolo to po prvýkrát, lebo má rada zvieratká. Naposledy to bol obrí slimák z Afriky. Ako sa k nej dostala?

Bolo ešte leto, keď Miška venčila svojho psíka Keysi a našla pred panelákom zranenú hrdličku. Mala prehryznuté krídlo od mačky, a preto sa rozhodla, že jej pomôže. Doniesla si ju domov a ošetrila. Hrdličku dala do debničky, na ktorej boli dierky, aby mohla dýchať. Keď sa Miškina mamina vrátila domov, bola veľmi prekvapená. Dovolila jej však, že si ju môže nechať. Odvtedy bývala na balkóne.

A tento spomínaný piatok prišla na hodinu biológie aj hrdlička. Všetci sme si všimli, že ešte nie je úplne zdravá. Miška si ju dala na ruku, aby sme si ju mohli pohladkať. Vtom sa hrdlička splašila a začala lietať po triede. Zľakli sme sa aj my a naša pani učiteľka ušla za dvere. Miška ju nejako chytila a hrdlička jej za to „okakala“ ruku. Bolo to smiešne, ale aj nechutné.

Nakoniec všetko dobre dopadlo. Hrdličku sme dali do krabice, v ktorej ju Miška priniesla. Pani učiteľka usúdila, že keď lieta, je čas ju vypustiť. Chvíľu sme vypracovávali cvičenia v pracovnom zošite a potom ku koncu hodiny sme vyšli na školský dvor, aby sme ju vypustili.

Bola to najlepšia hodina biológie na svete!