KARNEVAL ,,2022“ v našej škole

12.04.2022 19:37
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na časopis

    Fašiangy sú obdobím veselosti, zábavy a hodovania. S týmto obdobím sa spájajú sprievody v maskách, karnevaly aj plesy. V posledný fašiangový týždeň tohto roka bolo 23. a 24. februára veselo aj v telocvični našej školy. V súlade s opatreniami, ktoré ešte v súvislosti s koronou pretrvávajú, usporiadal Školský klub detí pre žiakov I.stupňa ,,KARNEVAL“. V stredu 23.februára sa za pomoci pedagógov a asistentov zamaskovali deti prvého a druhého ročníka do kostýmov a masiek, ktoré si priniesli z domu.

    Vo štvrtok 24.februára ich zas vystriedali starší tretiaci a štvrtáci. Všetky masky boli nápadité, mnohé zaujímavé aj vlastnoručne dotvorené. Na karneval zavítali aj veštica Oxana a čarodejnica Saxana, ktoré sa zabávali spolu s deťmi. Na začiatku prebehla promenáda masiek a každá z nich sa predstavila. Potom nasledovala diskotéka a zábavné súťaže. Spolu s pani učiteľkami a pani vychovávateľkami deti prežili dobrú zábavu. Na karnevale nechýbalo ani občerstvenie a bohatá tombola, z ktorej si všetky masky odniesli nejakú cenu. Aj preto asi každý z tejto akcie odchádzal spokojný.

    Karneval sa mohol uskutočniť aj zásluhou sponzorov, im všetkým sa chceme ešte raz poďakovať za štedrosť a ochotu podporiť túto obľúbenú príležitostnú akciu v našej základnej škole. Týmito sponzormi boli:

COOP-Jednota, ,,Váš obchodík“ ( p.Šimková ),

Pizzéria ,,Veterán“ ( p.Švarcová ),

Obecné lesy v Dobrej Nive,

,,Večierka“ ( p. Pivarčeková ),

Technické centrum ,,Carmat“ - Krupina,

,,Kozmetika“ (p.Vigodová ),

Kaderníctvo ,,Lucia“ (p.Cúthová )

Rada rodičov ZRŠ.

     Dúfame, že o rok sa na karnevale stretnú všetci žiaci tak, ako to bývalo kedysi.


Pripravila Mgr. Martina Buljanová

Fotogaléria k článku