11 Jeseň v našom školskom klube

23.03.2022 14:02
Zo školy

Autor : Matúš Jablonský, ZŠ Málinec

Späť na časopis

Činnosť školského klubu v tomto školskom roku začala 3. septembra, kedy sa deti navzájom zvítali po letných prázdninách a zoznámili sa s najmenšími prváčikmi.

ŠKD pracuje v režime dvoch oddelení. Prvé oddelenie navštevujú žiaci 1., 4. a 5. ročníka pod vedením p. vychovávateľa K. Starove. V druhom oddelení sú spojení žiaci 2. a 3. ročníka pod vedením p. vychovávateľky K. Kantorovej.

Školský klub ponúka deťom rôzne zaujímavé aktivity vo všetkých oblastiach výchovy a dáva dôraz na všestranný rozvoj dieťaťa. V telovýchovnej oblasti sa deti venujú pestrým športovým aktivitám a pohybovým hrám. Najviac sa im však páčia loptové hry a to najmä vybíjaná, Lopta je v jamke alebo futbal. Dievčatá sa zdokonaľujú v preskokoch cez švihadlo a niektoré už dokonca zvládnu aj škôlku so švihadlom.

Jeseň sme začali vyrábaním šarkanov, jesennej výzdoby školy a ďalšími výrobkami s jesennou tematikou.

Ďalšou zaujímavou aktivitou bola Cesta mlieka na školách, pri ktorej sa deti z prezentácie dozvedeli, odkiaľ pochádza mlieko a ktoré výrobky sa z neho vyrábajú. Na záver deti vyfarbili maľovanky a použili ich ako materiál na nástenku.

Október je Mesiacom úcty k starším a deti zo školského klubu zvykli pripraviť krátky program pre starších občanov obce. Ale vzhľadom k terajším opatreniam to nebolo možné, a preto deti aspoň vyrobili krásne pozdravy a pripravili krátku rozhlasovú reláciu, ktorú vysielal miestny obecný rozhlas. Dúfame, že aj týmto spôsobom sme potešili srdiečka starých mám, starých otcov a tiež bývalých zamestnancov školy, ktorým sa doručili vyrobené pozdravy.

                                                                                                                                                         K. Starove

Fotogaléria k článku