6 A znovu v škole

23.03.2022 14:02
Zo školy

Autor : Matúš Jablonský, ZŠ Málinec

Späť na časopis

Nastal 2. september, kedy sme opäť museli na chrbty nasadiť svoje aktovky a vydať sa znovu po prázdninách do našej krásnej slniečkovej školy.

My, šiestaci, sme už vedeli, čo nás čaká a neminie, ale tešili sme sa na nové vedomosti a zážitky. Teda, ako ktorí. Privítanie žiakov ako vždy prebiehalo na nádvorí školy. V ten istý deň ako my, nastúpili do školy aj naši noví prváčikovia. Veľa z nich sme nepoznali, ale vedeli sme, že si vyjdeme v ústrety. Predsa len sme starší a ak budú potrebovať pomoc na rôznych krúžkoch alebo počas školy, budeme im vzorom a pomôžeme ako vieme. Tento rok ich bola síce len hŕstka, ale aj tak sme sa im veľmi potešili. Niektorí z nich boli trochu vyplašení zo všetkého nového a nepoznaného, no nakoniec sa osmelili a v očkách im bolo vidieť malú iskričku radosti a to hlavne vtedy, keď ich s úsmevom privítala triedna pani učiteľka Chrastinová. Hneď vedeli, že škola nebude taká zlá, keď si predstavili, že ich každé ráno privíta jej milý úsmev. K privítaniu sa pripojil aj pán riaditeľ, Ľuboslav Jablonský. Prváčikovia sa potešili novej triede a krásne vyzdobenej tabuli, na ktorej si dala záležať pani učiteľka. Každý z nich ku povzbudivému slovu od triednej pani učiteľky dostal aj nový šlabikár, knižku a medailu.

Sme veľmi radi, že si vybrali našu školu a dúfame, že si so sebou odnesú čo najviac informácií, ktoré sa im budú hodiť v budúcnosti. Všetkým žiakom našej školy prajeme úspešný školský rok 2021/2022 a veľa šťastia.

                                                                                                                                 K. Valentýniová, S. Faťara

Fotogaléria k článku