Vianočná zbierka pre psí útulok

05.12.2021 09:50
Zo školy

Autor : Natka , SPŠ stavebná a geodetická, Lermontovova, Košice

Späť na časopis

Keďže sa blížia Vianoce - sviatky pokoja, súdržnosti, lásky a štedrosti, sme sa my - redakčná rada časopisu Stavbárik rozhodli pomôcť tým najzraniteľnejším. Každým dňom pribúda v útulkoch čoraz viac psíkov v núdzi, ktorých majitelia jednoducho nechcú a rozhodli sa ich vyčleniť z ich rodinného prostredia, a oni potrebujú práve našu pomoc. Psíky sú živé tvory rovnako ako my, majú určité potreby, no bohužiaľ majú aj celkom odlišný spôsob komunikácie ako máme my ľudia.

Preto vás chceme poprosiť o  pomoc týmto štvornohým priateľom. Každý z nás vieme občas minúť peniažky na zbytočné veci a ani si neuvedomujeme, koľko psíkov by sme za ne nakŕmili.Verte, že každou vecou, ktorou prispejete, pomôžete a určite aj vám vyčarí úsmev na tvári to, že môžete niekomu pomôcť. Psíky vám budú veľmi vďačné za akúkoľvek pomoc, pretože práve oni ju potrebujú v týchto časoch najviac.

Zároveň apelujeme na to, aby ste pred kúpou vianočného darčeka v podobe zvieratka zvážili to, či je osoba, ktorej tento darček chcete dať, spôsobilá na to, aby sa o zvieratko postarala ako o člena rodiny, pretože práve po vianočných sviatkoch pribúda v útulkoch najväčšie množstvo vyhodených zvieratiek.

Prispievať môžete starými textíliami (staré deky, plachty, vankúše, periny), jedlom (cestoviny ,ryža, konzervy, granule) alebo pokojne aj hračkou či starým plyšákom.

Vopred vám za akúkoľvek pomoc ďakujeme a veľmi si ju vážime.