Letná škola

08.11.2021 09:08
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na časopis

    Letná škola druhákov bola motivovaná príbehmi o Osmijankovi. Deti putovali  zázračnými krajinami, aj preto boli aktivity počas dňa prispôsobené danej krajine. Druháci si precvičili čítanie s  porozumením, vyskúšali nové výtvarné techniky ( napr. maľovanie na kameň ), dohnali chýbajúcu telesnú výchovu či pri riešení hlavolamov rozvíjali logické myslenie.

    Aj program Letnej školy tretiakov bol bohatý: deti si zopakovali vlastivedu Slovenska, kreslili mapy a na školskom ihrisku potom hľadali poklad;v iný deň vytvorili časovú os vynálezov či vyskúšali prípravu sladkých jednohubiek a jedlých obrázkov. Svoju tvorivosť a šikovnosť si precvičili pri vyšívaní ľudovej výšivky, no nezabudli ani na cvičenie a dozvedeli sa veľa o olympiáde.

    Štvrtáci si v letnej škole hravými a zábavnými úlohami zopakovali učivo o vybraných slovách a slovných druhoch, riešili matematické hádanky a rébusy, no nechýbali ani športové aktivity a rôzne pohybové súťaže. Vyskúšali si aj výrobu plastelíny a rôzne vedecké pokusy. Nakoniec absolvovali prechádzku k Dobronivskej priehrade, kde si spravili piknik. Niektorí žiaci pokračovali v letnej škole popoludní v ŠKD s Ing. Gímešovou, spojení s 3. ročníkom.

Prispela: Mgr. Júlia Ďuríková, PaedDr. Andrea Kiliková, Mgr. Miriam Kružliaková


    Aj naša škola sa zapojila do projektu „ Letná škola“, ktorá sa konala od 16.8.2021 do 27.8.2021.

    Konkrétne naša 8. trieda chodila do školy 4 dni a to od 16.8.2021 do 19.8.2021. Bolo to dobrovoľné učenie a samozrejme sa ho nemuseli zúčastniť všetci žiaci. Ja aj s mojimi kamarátkami sme sa však tešili, že sa po dlhšej dobe uvidíme a prehodíme aj pár slov.

    V pondelok a v utorok sme mali výtvarnú výchovu a dejepis. Učenie bolo zaujímavé, zamerané na opakovanie učiva skôr hravou formou. Na výtvarnej výchove sme si zopakovali hláskové písmo – hlaholiku. Napísali sme si svoje meno týmto typom písma. Bolo to veľmi zaujímavé. Hodiny dejepisu prebiehali skôr formou kvízu, kde sme odpovedali na otázky pani učiteľky.

    V stredu a vo štvrtok sme mali v rozvrhu chémiu a biológiu s našou triednou pani učiteľkou. Učivo sme si utvrdili formou pokusov, ktoré sme žiaľ nemohli robiť počas školského vyučovania, keďže väčšiu časť sme boli doma. Robili sme pokusy napr. slonia pena, sopky a robili sme filtrácie, plastelíny a atď. Mne osobne sa to veľmi páčilo .Bolo to veľmi zaujímavé, náučné a hlavne sme sa pri tom veľmi zabavili.

    Letnú školu som vnímala veľmi pozitívne. Dobehli sme to, o čo sme cez dištančné vzdelávanie prišli. Ale samozrejme sme sa letnej školy nezúčastnili len my ôsmaci, ale aj ostatné ročníky našej školy, napríklad terajší siedmaci alebo deviataci . Deviataci mali hodiny slovenského jazyka a anglického jazyka, na ktorých si vypracovávali pracovné listy. Ďalšie ich hodiny boli biológia a chémia, na ktorých robili pokusy podobne ako my. Siedmaci mali výtvarnú výchovu, dejepis, slovenčinu, technické práce aj telesnú výchovu.


Pripravila Viktória Špániková, 8.ročník



Fotogaléria k článku