Program ku ,,DŇU MATIEK“ trochu inak...

17.06.2021 08:03
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na časopis

    Druhá májová nedeľa patrí už tradične našim mamkám. Vďační sme im za ich lásku, ktorou nás dennodenne zahŕňajú, za objatia i slová, ktorými nás chvália i napomínajú, keď sa snažia usmerniť naše konanie. Ďakujeme im za všetko, čo pre nás robia a obdarúvame ich darčekmi, ktoré si vlastoručne zhotovujeme.

     V školskom klube detí sme pre naše mamičky pripravili v tomto školskom roku trochu netradičný darček v podobe programu, ktorý na videozáznam natočil kameraman p.Cúth. V jednej z tried vzniklo nahrávacie štúdio a naši účinkujúci mali možnosť vyskúšať si nahrávanie na kameru aj s malými ,,opakovačkami“. Pani vychovávateľky jednotlivých oddelení pripravili a nacvičili s deťmi básničky, pesničky s hudobným doprovodom, ľudové tance, scénku o ,,Obetavej mame“, bábkové divadielko, vtipy o mamkách i hru na gitare. Program oživili i fotografie, na ktorých deti vyrábali rôzne darčeky a pozdravy.

    Vznikla tak ,,nahrávka s programom“, ktorý si v priamom prenose o 16,00 hod. na youtube 9.mája 2021 mohli pozrieť deti so svojimi najbližšími vo svojich domovoch. Veríme, že sa nám týmto darčekom spoločne podarilo spríjemniť tento výnimočný deň a potešiť naše mamy i staré mamy.

    V závere chceme poďakovať všetkým pedagogickým i nepedagogickým zamestnancom ako aj žiakom II.stupňa, ktorí nám pri príprave programu pomohli.


Mgr.Martina Buljanová

Fotogaléria k článku