Život s Covidom

24.03.2021 22:20
Zo školy

Autor : Júlia Kunová, ZŠ Tatranská Lomnica

Späť na časopis

        Všetko sa to začalo 16. 3. 2020. Vtedy sa nám v škole začali chrípkové prázdniny. Najprv sme sa tešili, že máme dva týždne voľno.  Až po dlhšom čase každý pochopil, čo sa okolo nás deje. Pomaly sa vyučovanie presunulo do online priestoru. Mnoho ľudí potrebovalo počítače, mobily a inú techniku. Bolo potrebné sťahovať nové aplikácie. Vypracované zadania sme museli posielať e-mailom. Koncom júna nás pustili na posledný týždeň do školy. Stretli sme sa so spolužiakmi, ale bolo to iné.

        Museli sme mať rúška, dezinfikovať si ruky a dodržiavať dvojmetrové odstupy. Letné prázdniny boli tiež iné. Opatrenia sa trochu uvoľnili, ale nemohli sme ísť na dovolenku a ani vycestovať do zahraničia. 2. 9. 2020 sa začal nový školský rok. Prvé dva mesiace to bolo normálne vyučovanie, chodilo sa do školy, ale koncom októbra sme zase prešli do starých koľají. V novembri začali celoplošné testovania, ktorých som sa zúčastnila. Vianoce a sviatky ovplyvnil lockdown.

        Táto epidémia má svoje výhody aj nevýhody. Výhoda je to že, nemusím ráno skoro vstávať a cestovať do školy . Ale nevýhodou je, že sa nemôžem stretávať s kamarátmi. Táto korona je tu stále s nami a nevieme, kedy sa to skončí.