Na lodi počas búrky

24.03.2021 22:20
Zo školy

Autor : Ben Havrila, ZŠ Tatranská Lomnica

Späť na časopis

        Sedím v kajute, je neskoro večer a ja pozerám cez okno a premýšľam, aký bude zajtra deň. Obloha je krásne jasná s kopou hviezd. Zaspávam. Po pár hodinách spánku sa zobúdzam na strašný buchot a krik. Je hlboká noc. Otváram oči a opäť pozerám cez okno vo svojej kajute na more. V diaľke sa kníše loď zo strany na stranu. Vonku ako keby sa čerti ženili. Vychádzam z izby a po chodbe utekajú tri prasiatka, vlk, Červená čiapočka a kocúr v čižmách. Utekajú na palubu a ja utekám za nimi. Dobehli sme ku kapitánovi lode a začali sa rozprávať.

"No? Čo na to poviete?" opýtal sa kapitán.

"Bojím sa!" povedal som.

"My sme úplne mokré. Veď voda preteká cez palubu!" ozvali sa prasiatka.

"Ja sa vôbec nebojím!" povedal kocúr, " Veď mám čižmy vysoké a skáčem vysoko. Mne sa nič nemôže stať!"

"A ty, vlk, ešte ťa baví naháňať Červenú čiapočku?" opýtal sa ho kapitán.

"Áno, baví, lebo som hladný!" odpovedal vlk.

"Vyzeráš byť najsilnejší. Poď sem a drž kormidlo. Možno prídeš na iné myšlienky. Vidím v diaľke loď! Keď budeme mať šťastie, pomôžu nám." hovorí kapitán.

"Čo keď je to pirátska loď a vezmú nás do zajatia? Bojím sa!" povedal som.

"Čoho sa opäť bojíš?" opýtal sa ma kapitán., " Veď je to loď pirátov z Karibiku a Jack Sparrow je môj dlhoročný kamarát. Má väčšiu loď ako mám ja. Má viac kajút a určite sa tam všetci pomestíme."

        Loď sa približovala a Jack bol na palube. Pomohol kapitánovi dostať všetkých na svoju loď. Rozdelil nás do voľných kajút a všetci sme boli v poriadku. Boli sme takí unavení, že sme v okamihu zaspali a zobudili sa až na druhý deň do krásneho slnečného počasia.