Medzinárodná výmena výkresov

08.04.2020 19:12
Zo školy

Autor : Andrea Vargová, ZŠ Nová Dedinka

Späť na časopis

Každý rok nás osloví pani MariaTsiggana z medzinárodnej agentúry v USA, aby sme vybrali výkresy našich detí a do konca januára poslali na danú adresu. Je to už roky trvajúca spolupráca. A musím podotknúť, že každý rok máme medzi našimi žiakmi aj ocenených, či už Zlatým alebo Strieborným diplomom. Ocenené výkresy putujú na výstavu. Ostatné sú posielané do sveta. Dostanú sa do USA, Kanady, Grécka, Portugalska, Poľska, Českej republiky... Naši žiaci majú nesmiernu radosť, keď sa dozvedia, kam ich výtvory putovali. Taktiež obdržíme i my zásielku výkresov z rôznych kútov sveta, z ktorých potom spravíme výstavu. Po jej skončení sa výkresy rozdajú našim žiakom.

Prikladám aj správu, ktorú nám Maria poslala: Hello Andrea, I just receivedyourstudent's art work. I alwayslovedgettingyourkid'swork. Everypieceis so wonderful and unique. Fantasticjob!!! As soon as we are ready to sendoffyour new package of artworkI'll let youknow. Great job to all of you, Maria

(Preklad: Práve som dostala umelecké diela vášich študentov. Vždy som mala rada prácu vašich detí. Každý kus je tak úžasný a jedinečný. Fantastická práca !!! Hneď ako budeme pripravení na odoslanie nového balíka umeleckých diel, dáme vám vedieť.)