Lyžiarsky kurz

29.03.2020 11:40
Zo školy

Autor : Katarína Majerská, Gymnázium Ivana Kupca, Komenského, Hlohovec

Späť na časopis

     Lyžiarsky kurz 2020

V školskom roku 2019/20 sa našim úžasným profesorom a ich spolupracovníkom podarilo ponúknuť žiakom 1.A triedy a sekundy nezabudnuteľný zážitok v podobe lyžiarskeho výcviku na Donovaloch.

Na začiatku kurzu sa žiaci spomínaných tried nepoznali, no už v priebehu pár dní sa z niektorých stali nerozluční kamaráti.

Výcvikový program bol veľmi pestrý. Každé ráno sme absolvovali povinnú rozcvičku a po nej sme v rozdielnych skupinách lyžovali na rôznych svahoch. Skupina č.1 od prvého dňa brázdila strmé svahy Novej hole. Druhá a tretia skupina si lyžiarske umenie zdokonaľovali na Záhradišti. Počas prvých dní sme nepociťovali ani únavu, neskôr si však vypýtala svoju daň v podobe ubolených svalov.

Večerný program sme si po celodennom lyžovaní vytvárali sami. Keďže sme sa chceli lepšie spoznať, ideálnym riešením bola spoločná diskotéka. Absolvovali sme ju trikrát a na poslednej – rozlúčkovej- už bol skutočne každý.

Dlhé večery sme si však krátili aj pozeraním filmov, spievaním, spoločenskými hrami.

Jedinou nepríjemnosťou nášho kurzu bol vírus chrípky, ktorý neobišiel takmer nikoho. Piatich žiakov museli rodičia odviezť ešte počas výcviku. Silnejší jedinci síce vydržali až do príchodu domov, ale potom takisto zaľahli.

Napriek tomu sme vďaka nášmu lyžiarskemu zažili neopakovateľnú atmosféru, vytvorili pevné priateľstvá a výborne sme si oddýchli.