Matematika prevažne vážne alebo ...???

20.12.2019 12:04
Zo školy

Autor : Lenka Matvejová, ZŠ - Grundschule, Hradné námestie, Kežmarok

Späť na časopis

Matematické okienko 

Milí spolužiaci, v tomto vydaní školského časopisu vám ponúkame informácie o dianí v matematickom svete na našej Grundschule. Hor sa do toho! 😊

BLESKOVKY

Piataci si 20.11.2019 povinne odkrútili náročnú jazdu plnú 30 otázok zameraných na čítanie s porozumením, ktorú zvládli určite nadpriemerne. Veď podľa neoficiálnych výsledkov by mali mať 5.A a 5.B
priemerne viac ako 72 %. Gratulujeme žiakom a ďakujeme všetkým pani učiteľkám, tak z 1. stupňa ako aj z 2. stupňa, za svedomitú prípravu svojich žiakov. A vám piataci, nech sa darí aj naďalej!

               

   ŠKOLSKÉ KOLO PYTAGORIÁDY

Vyhlasovateľom Pytagoriády je MŠVVaŠ SR, organizačne ju zabezpečuje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže. Pytagoriáda je postupová matematická súťaž jednotlivcov v šiestich kategóriách. Začiatkom decembra 2019 sa uskutočnilo školské kolo obľúbenej matematickej súťaže Pytagoriáda. Bolo vás žiaci skoro tak veľa, že sme sa ani do jedálne nepomestili, ale napokon sme to zvládli. Zo 124 zúčastnených žiakov, až 20 bolo úspešných.
ÚSPEŠNÍ RIEŠITELIA: Z 3.A to bol Brejka Jakub a Pitoňák Tomáš, z 3.B Kallová Klaudia, z 3.C Gembický Alex, zo 4.A Pitoňák Jakub, Jerdonek Jozef, Jendrejčáková Lucia, Šlosár Ján, Leščinská Alžbeta, zo 4.B Dluhý Samuel a zo 4. C Pix Tomáš, Džadoňová Tereza, Kaprálová Petronela, Zgraja Matej. Na 2. stupni boli úspešnými riešiteľmi 6 žiaci. Z 5.A Riš Samuel, Pirhala Maxim, Šleboda Jožko, z 5.B Halečková Kristína. Zo 6.A Chudá Viktória a z 8.A Oravcová Nina.
Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme a želáme rýchle prsty a bystrý um aj v okresnom kole tejto súťaže, ktoré sa uskutoční 24.3 a 25.3.2020.

                                                       
LOMIHLAV    
Mnoho šikovných hláv sa stretlo 29.11.2019 na Gymnáziu, Alejová 1 v Košiciach, kde si prišli zmerať matematické sily žiaci 7. až 9. ročníka (sekundy až kvarty osemročných gymnázií) v súťaži s názvom LOMIHLAV. Nechýbala ani naša úderná štvorica v zložení Berta Hudinová (7.A), Rasťo Mašlonka (8.A), Viktor Lipčák (9.A) a Denis Martoňák (9.B). Súťaž trvala magických 99 minút. Na začiatku dostal každý tím 6 matematických úloh a 1 bonus (vo forme hlavolamu alebo hádanky). Po vyrátaní úlohy a overení správnosti, žiaci dostali novú úlohu. Po každej pätici správne vyriešených úloh, tím dostal jeden bonus (hlavolam alebo hádanka).
Naši žiaci si viedli v skutku dobre a posilnení tímovým duchom si povedali, že o rok to bude určite lepšie. Hoci byť v polovici z tých najlepších viac ako 50 tímov z celého (nielen východného) Slovenska je určite veľký úspech.
       
                                                                                                                                                                                       Mgr. Lenka Matvejová