IMATRIKULÁCIE 2019

15.11.2019 10:03
Zo školy

Autor : Sandra Matejovičová, SOŠ dopravná, Školská ul., Trenčín

Späť na časopis

    V školskom roku 2019/ 2020 pripravovala trieda 3.A imatrikukácie našich prvákov Dopravnej akadémie. Na prípravách sa podieľala celá naša trieda, ktorá sa dokázala zomknúť a vytvoriť skvelú atmosféru nielen pre právkov :). Ako to však všetko začalo?

    V septembri si všetky triedy prvého ročníka (1.A, 1.B, 1.C) vylosovali tanec, ktorý mali "v priamom prenose" imatrikulácii zatancovať. Taktiež im bola pridelená farba, v ktorej mali vystupovať. Dňa 22. 10. 2019 sa dlho pripravovaná akcia mohla začať. Ako je správnym slovenským zvykom, pred vchodom do telocvične, kde sa imatrikulácie konali, všetci prváci a ich pani učiteľky triedne museli vypiť tzv. uvítací drink. Aké bolo jeho zloženie? Paradajkový pretlak, voda a citrónová šťava.

     Imatrikulácie slávnostne otvorili Eliška Gábelová a Sandra Matejovičová a následne sa prítomným prihovorila pani riaditeľka PhDr Eva Holomková. Ako prvá disciplína bolo tancovanie. Každá trieda mala pripravený skvelý tanec. Po vyhodnotení ich umeleckého prevedenia :) prešli k disciplínám, ktoré sme si pre nich my tretiaci pripravili. Prváci ukázali svoje "schopnosti prežitia" v týchto disciplínach:  Kto skôr vypije pohár, v ktorom boli odšťavené citróny, v húsenici, v obliekačke, o najrýchlejšie naplnené ústa šľahačkou. Samozrejme mužská časť triedy musela preukázať, či zvládne život so ženou, a preto boli špeciálne pre nich pripravené súťaže o najlepší make-up  a najkrajší vrkoč. 

     Všetci zúčastnení si tento deň užili. V porote rozhodovali Ing. Chorvátová (triedna učiteľka 3.A), Ing. Jánošíková (triedna učiteľka 2.A) a Mgr. Radimák (triedny učiteľ 4.B). Po sčítaní všetkých bodov, ktoré triedam priradili,  na záver rozhodli o poradí, v akom sa triedy umiestnili. Víťazom sa stala 1. C, ktorej srdečne gratulujeme. Triede 3.A patrí veľký obdiv za to, ako zvládli zorganizovať túto akciu. Všetkým, ktorí sa na tejto skvelej akcii podieľali ďakujem.