W) „dostala som poznámku: Ničí školský majetok!“ Interview s pani učiteľkou

22.03.2020 20:07
Zo školy

Autor : Matúš Jablonský, ZŠ Málinec

Späť na články autora

Milí spolužiaci, ako ste si už iste všimli, učiteľský zbor sa tento školský rok rozrástol o niekoľko nových učiteľov. Jednou z nich je aj pani učiteľka Mgr. Nikoleta Kaputová. Stretávame sa s ňou najmä na hodinách slovenského jazyka a dejepisu. Čítajte a dozviete sa o nej viac...

Dobrý deň, pani učiteľka Kaputová, môžeme s Vami spraviť interview? Áno, samozrejme. Napĺňa Vás práca učiteľky? Každý deň sa teším do práce, takže áno. Bol to Váš sen stať sa učiteľkou? V detstve nie, ale čím som bola staršia, tým viac som sa zamýšľala nad profesiou učiteľky. Chceli by ste sa stať riaditeľkou? Nie. Páči sa Vám naša škola? Áno, páči sa mi. Ste podľa Vás prísna? Nie, myslím si, že nie. Z čoho máte strach? Najväčší strach mám z hadov a potom jednoznačne z pavúkov. Ako sa Vám darilo na ZŠ, keď ste boli Vy sama žiačkou? Na ZŠ sa mi darilo dobre a mám na ňu len tie najlepšie spomienky. Pamätáte sa aj na nejakú poznámku vo Vašej žiackej knižke? Áno, dostala som poznámku: Ničí školský majetok.  Chce sa Vám sem dochádzať? S cestovaním problém nemám, som naň zvyknutá. Splnila naša škola Vaše očakávania? Príjemne ma prekvapila, no nemala som žiadne očakávania. Rozumiete si tu s ľuďmi? Áno, s každým, všetci mi sadli. Čo bolo pre Vás najťažšie sa naučiť? Na vysokej škole to bola najmä fonetika a fonológia. Aký máte zlozvyk? Mám ich dosť. Napríklad chvíľky, keď vybuchnem, prehnane reagujem a keď nie je po mojom, som tvrdohlavá. Aké ste znamenie? Baran. Najkrajší zážitok? Pohľad na rozsvietenú Eiffelovu vežu a návšteva domu Leonarda da Vinciho v Toskánsku. Aké sú Vaše záľuby? Čítanie a šport. Dlhý čas som behávala. V súčasnosti sa rada bicyklujem, korčuľujem a venujem sa aj domácemu fitnes. Chceli by ste mať vlastnú triedu? Určite áno.

Milá pani učiteľka, za rozhovor Vám ďakujú a veľa úspechov v pracovnom a osobnom živote želajú Nina Kocková, Barbara Machalová, Janka Vóglová a Gabriela Berkiová.

Fotogaléria k článku