1 Slovo na úvod

23.03.2022 12:05
Zo školy

Autor : Matúš Jablonský, ZŠ Málinec

Späť na články autora

Milí čitatelia!

V aktuálnom školskom roku 2021/2022 prichádza nové (už tretie) vydanie nášho Málinského školáka. Keďže „spomalenie“ spoločenského, kultúrneho aj športového života postihlo školy vo veľkej miere, nové číslo časopisu prichádza viac ako po roku od jeho posledného vydania. Nájdete v ňom preto všetko podstatné zo života v školy z predchádzajúceho kalendárneho roka 2021.

Niektorí na pozemok školy prichádzali v septembri s nadšením, iní zas s obrovskou nechuťou, no tak či tak sa tomu nikto nevyhol. Ani tento rok sme sa nezaobišli bez online vyučovania. Aj keď nedošlo k plošnému zatváraniu škôl, v období od septembra do konca kalendárneho roka došlo 7-krát z dôvodu karantény žiakov ku prechodu na online vyučovanie v triedach, kde sa vyskytol COVID. Obmedzenia v podobe rúšok a sprísnených hygienických opatrení zostali naďalej s nami. Množstvo žiakov si už zvyklo, keďže nemali na výber. Je smutné, že nevieme, dokedy budeme takto obmedzovaní a strach majú najmä naši najstarší žiaci, ktorým stále hrozí zrušenie ich dlho očakávaného Venčeka. Veď predsa, musia si odniesť nejaké spomienky na našu školu, no nie? V tomto čísle nášho časopisu sa dozviete o verejnej zbierke Biela pastelka, Deň detí, odložený výlet žiakov za dobrý prospech a reprezentáciu školy, predstavenie novej pani učiteľky Vrábľovej a čaká Vás mnoho ďalších zaujímavostí.

V školskom roku 2021/22 nastalo pár zmien i v pedagogickom zbore. Novým zástupcom riaditeľa sa stal pán učiteľ Nociar a triednou učiteľkou 4. ročníka sa stala pani učiteľka Cieniková. Po príchode pani učiteľky Vyhňarovej z materskej dovolenky pani učiteľka Kaputová vymenila bývalý 8. ročník za 5. a vychovávateľku Kanckovú nahradila pani vychovávateľka Kantorová.

Nebudeme viac prezrádzať, novým prváčikom prajeme veľa šťastia a ďakujeme, že čítate nášho školáka!

                                                                                                                                                                                                                                                                                            B. Pinková