8 Oddychovo-relaxačný pobyt ŠKD

23.03.2022 14:02
Zo školy

Autor : Matúš Jablonský, ZŠ Málinec

Späť na články autora

V dňoch 20. a 21. septembra naša škola zorganizovala rekreačný pobyt pre deti zo školského klubu. Miesto na pobyt sme vybrali v krásnom prostredí slovenskej prírody v obci Látky a to konkrétne v penzióne Kerametal Látky. Penzión ponúka široké spektrum športových aktivít a tvorivých aktivít priamo vo svojom areáli. Pre deti sme mali pripravené rôzne aktivity, ale aj turistiku do blízkeho okolia.

Rekreačný pobyt navštívilo 20 detí a dvaja vychovávatelia. Náš výlet sa začal 20. septembra a to odchodom z nádvoria školy, kde boli deti poučené o správaní sa človeka v prírode. Cesta na pobyt bola zabezpečená individuálnou dopravou, na ktorej sa podieľali aj rodičia, za čo im patrí nesmierne poďakovanie.

Po príchode do penziónu sme mali pre deti pripravenú prechádzku na nádvorie hotela Zerrenpach, kde mali žiaci pripravené rôzne aktivity. No najviac ich zaujalo ihrisko, ktoré ponúkalo rôzne hojdačky, preliezky a kolotoče. Cestou do penziónu sme obdivovali krásu prírody, ktorá deti zaujala najmä hľadaním húb. Po príchode do areálu mali žiaci možnosť sa zapojiť do športových aktivít podľa ich záujmu. Večer bola pre žiakov pripravená večera a po nej mali možnosť zakúpiť si v bufete nejakú maškrtu.

Na druhý deň po raňajkách naša cesta viedla do vedľajšej obce Mláky. Deti tu mali možnosť pozrieť si rôzne kultúrne pamiatky, ako je stará škola, ľudový amfiteáter či starý katolícky kostolík, ktorým sa pýši celá obec. Po exkurzii obce naša cesta viedla na výhľadové miesto, kde si naše deti urobili veľa zaujímavých fotografií. Po náročnej prechádzke bol pre deti pripravený obed, po ktorom žiaci nabrali nové sily, ktoré využili pri bohatom športovom programe v areáli. Chlapcov lákal najmä futbal a dievčatá si spoločne zahrali vybíjanú či basketbal.

No prišiel čas, kedy sa náš pobyt chýlil ku koncu. Po dvoch dňoch oddychu sa naši žiaci vrátili do školských lavíc plní príjemných zážitkov, na ktoré spoločne spomíname dodnes.

                                                                                                                                                        K. Starove

Fotogaléria k článku