5 Koniec školského roka

23.03.2022 14:02
Zo školy

Autor : Matúš Jablonský, ZŠ Málinec

Späť na články autora

Ako každý rok, tak aj tento sa žiaci nevedeli dočkať, kedy sa už konečne zatvorí školská brána. Deti nedočkavo čakali na svoje vysvedčenie a každý z nich si tajne prial, že nasledujúci rok bude o niečo lepší.

Zástupy žiakov počúvali riaditeľov, zástupkynin a starostov príhovor. Pre niekoho to bolo veľmi zdĺhavé, no niekto si rád vypočul pekné slová. Aj deviataci si prichystali rozlúčku s učiteľmi a žiakmi. Mali tu veľa kamarátov, ktorých museli opustiť rovnako ako svojich obľúbených učiteľov, no len pri pomyslení na niektorých členov učiteľského zboru boli radi, že už odchádzajú.

Na konci tohto školského roka prebehlo aj pokrstenie maskota našej Základnej školy Málinec, ktorého nakreslila Jana Voglová. Kvôli tomu, že sa žiaci väčšinu školského roka vzdelávali dištančne vplyvom pandémie, ho pán riaditeľ pokrstil dezinfekciou na ruky. Žiačky 4. a 5. ročníka nám zaspievali a Andrea Havranová a Tamara Kminiaková nám zarecitovali krásne básne.

Potom nasledovalo odovzdávanie cien pre jednotkárov a žiakov, ktorí reprezentovali našu školu na vedomostných a športových súťažiach. Škola ich odmenila poukazom na pizzu, zošitmi a inými školskými pomôckami. Žiaci 1. ročníka dostali poukazy na zmrzlinu vo výške 3 eur.

Po skončení ceremoniálu nám pán riaditeľ, Ľuboslav Jablonský, poprial príjemné prázdniny a žiaci sa rozišli do svojich tried, kde dostali svoje zaslúžené vysvedčenie. Niektorí s ním boli spokojní, iní zase smútili, že sa lepšie neučili. Nuž, je to len ich vina, nikoho iného. Počas toho, ako žiaci dostávali svoje vysvedčenia, tak so spevom po triedach chodili deviataci, ktorí sa s nami lúčili.

Nakoniec sme sa všetci rozišli domov s úsmevom na tvári. Snáď si užili super prázdniny a s radosťou sme sa vrátili do školy.

                                                                                                                                L. Cvetković, T. Kminiaková

Fotogaléria k článku