Čo sme zažili tento mesiac?

31.05.2022 18:49
Zo školy

Autor : Dominika Tarjanová, ZŠ s MŠ Bajerov

Späť na články autora

          Pomaly sa blížime k záveru školského roka a k letným prázdninám. A mesiac máj je toho dôkazom, že dni slnečných lúčov v škole využívame aj inak ako sedením v školských laviciach.

Planetárium

Už pár rokov dozadu sme zažili toto úžasné predstavenie vesmíru, no mobilné planetárium nás nesklamalo a zavítalo na našu školu aj tohto roku, kde sme si s očarením pozreli nádheru sveta či vesmíru.

Deň matiek

Po minulé roky sme kvôli pandémii nemohli vystúpiť pri príležitosti Dňa matiek a verejne prostredníctvom predstavenia poďakovať svojim mamám za to, čo pre nás robia. No tohto roku sme si to vynahradili a s naším školským predstavením sme vystúpili nie raz, ale rovno 5-krát, a teda konalo sa také malé „žiacke turné“, samozrejme nevynechali sme ani Dom dôchodcov na Cemjate. Dúfame teda, že sa mamám a starým mamám naše predstavenie páčilo a že si to o rok zopakujeme.


Čistenie chodníkov

V prírode treba žasnúť nad jej krásou a sýtiť sa jej pokojom a logikou.

18. 5. 2022 piataci prichádzali do školy s vážnou tvárou, pretože ich čakalo Testovanie 5. Žiaci druhého stupňa sa tešili na nadchádzajúce dopoludnie. Po príchode autobusom do lesnej oblasti Cemjata sme si vyzdvihli hrable a išli sme čistiť chodníky. Práca nám šla od ruky a namiesto jedného chodníka sme stihli vyčistiť až dva. Popri práci sme si aj zopakovali poznatky o stromoch v lese. Po drobnej pomoci našim lesom nám už ostávalo iba pozorovanie diviaka a korytnačiek. Tešíme sa, že sme aspoň takto mohli pomôcť našim lesom.


Účelové cvičenie

30. 5. 2022 sme vyrazili lúčnymi a lesnými cestičkami hore na naše tzv. Kopce. Plánovanú trasu sme zvládli možno rýchlejšie, ako sme predpokladali, a preto sme pokračovali v turistike ďalej. Došli sme až do Sedlíc, rýchlo „dobili baterky" občerstvením a vrátili sme sa na priestrannú lúku, kde sme si opiekli špekáčiky a načerpali sily na spiatočnú cestu. Zábavnou a hravou formou sme sa učili ako pomôcť zranenému, čo sú to turistické značky/označenia a ako určujeme v lese svetové strany.

Dúfame, že aj budúci mesiac bude rovnako nabitý dobrou energiou a pestrým zábavno-vzdelávacím programom.