Turnaj priateľstva

12.04.2022 19:37
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na články autora

    Po dvojročnej prestávke zapríčinenej pandemickou situáciou a obmedzeným používaním telocvične , sa uskutočnil v poradí tretí ročník turnaja chlapcov vo florbale. Turnaj, ktorý má vo svojom názve vzácne slovo - priateľstvo, sa uskutočnil v piatok 25. marca v telocvični ZŠ s MŠ Juraja Slávika Neresnického v Dobrej Nive. Zúčastnili sa ho štyri družstvá a tentokrát sa ich zloženie žrebovalo tesne pred začiatkom turnaja. Vytvorili sa zo žiakov rôznych ročníkov , s cieľom zlepšovať vzťahy medzi staršími a mladšími chlapcami. Zdravým súťažením aj v tomto športe ich chceme vychovávať k vzájomnej úcte, chápaniu sa a rešpektovaniu.

    Súťažilo sa skôr o symbolické ceny – o sladkosti, ktoré do turnaja venovalo Združenie rodičov a priateľov školy. Odovzdávala ich riaditeľka školy PaedDr. Mária Slosiariková, ktorá vyhodnotila aj súťaž o najlepšieho strelca turnaja, ktorým sa stal Marek Raniak a celkovým víťazom sa stalo družstvo v zložení :L. Katreniak, Š. Harik, T. Klembara, O. Slosiarik a J. Sedmák.

    Aj keď nasadenie pri hre bolo u všetkých maximálne, nik sa nezranil a všetci boli odmenení. Dôležité bolo, že si s chuťou zahrali a už teraz sa tešia na ďalšiu príležitosť. Tá sa im naskytne na Žiackej olympiáde Mikroregiónu Pliešovskej kotliny, ktorá bude koncom mája.


Mgr. Ján Slosiarik

Fotogaléria k článku