Lyžiarsky výcvik žiakov 8. ročníka

12.04.2022 19:37
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na články autora

    Lyžiarsky výcvik bol najkrajší zážitok, aký som v našej škole doteraz zažila. Všetci ôsmaci sme sa naň neskutočne tešili. Rátali sme dni a minúty, kedy sa tam už konečne dostaneme. Tam – teda do Krpáčova v Nízkych Tatrách; ubytovaní sme boli v horskom hoteli Hydro.

     Naše očakávanie sa naplnilo. Žiaci, ktorí sa ešte nevedeli lyžovať, sa to naučili, a tí, ktorí to už vedeli, sa zlepšili v lyžiarskej technike a v správnom držaní tela. To všetko vďaka našim učiteľom ( p. uč. M. Kondačovej, p. uč. P. Mesiarikovi; zdravotníčkou bola p. vychovávateľka M. Buljanová ). Lyžovali sme sa dvakrát do dňa ráno a poobede. Na svahu sme chodievali každý deň do bufetu na horúcu čokoládu alebo na čaj; každý si dal to, načo mal chuť. Kurz sme zavŕšili pretekmi.

    No a teraz k našim večerom: prebiehali úplne super, zabávali sme sa, hrali sme rôzne hry, napríklad stolný futbal, ale najlepšie zo všetkého bolo asi hranie kariet. Lepšie sme sa spoznali a utužili sme si kolektív.

     Lyžiarsky bol zážitok, na ktorý určite nikdy žiadny môj spolužiak nezabudne. Odporúčam ho aj mladším spolužiakom; ak sa im čo len trochu bude dať a budú mať chuť, aby tento kurz absolvovali aj oni.


Viktoria Špániková, 8. ročník

Fotogaléria k článku