Krabičky plné lásky - krabice do ktorých vkladáme svoje srdce

21.12.2021 11:05
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na články autora

    Počuli ste o krabiciach od topánok plných lásky? Ide o projekt, v rámci ktorého ľudia po celom Slovensku napĺňajú krabice od topánok darčekmi pre seniorov z domovov dôchodcov.

    Mnohým starým ľuďom už darčeky nikto nedáva. Mnohí sú opustení. Preto sme sa rozhodli opusteným seniorom venovať pomoc.

    Prostredníctvom Žiackeho parlamentu (ŽP) na našej škole sme sa zapojili do projektu s názvom- Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Členky ŽP - Viktória Špániková a Nelka Melichová pripravili rozhlasovú reláciu, ktorou oslovili žiakov, pedagógov a zamestnancov školy. Všetci sme sa rýchlo zmobilizovali, a za krátky čas sa nám podarilo priniesť niečo sladké, slané, teplé, mäkké, voňavé,niečo na zábavu a niečo zo srdca. Ďalší členovia ŽP- Jakub Krkoš, Natália Balková a Alexandra Šebováspolu so svojou koordinátorkou Mgr. R. Mikulovou,pripravili niekoľko krabíc plných lásky, ktoré potešia našich seniorov, dedka či babku a vyčaria tak úsmev a lásku.

    Ďakujeme všetkým rodičom, žiakom a pedagógom, ktorí sa zapojili do projektu a želáme Vám krásny a pokojný advent, nech Vás láska stráži, veď Vianoce sú čas, keď by mala jasne žiariť v každom v nás.


pripravila Mgr. Radimíra Mikulová

Fotogaléria k článku