Deviataci prvákom

17.06.2021 08:00
Zo školy

Autor : Alžbeta Bukovčanová, ZŠ s MŠ J. S. Neresnického, Dobrá Niva

Späť na články autora

    Dňa 13.4.2021 sa už tradične na našej škole konala akcia ,,Deviataci prvákom“. Za prítomnosti pozvanej pani riaditeľky PaedDr. Márie Slosiarikovej a obidvoch triednych pani učiteliek deviatakov, Mgr. Bukovčanovej a Mgr. Sklenkovej s triednou učiteľkou prvákov Mgr. Babiakovou.

     Prváci svoj veľký deň neprežívajú len začiatkom septembra, ale rovnako významný bol pre nich aj tento deň , kedy sa právoplatne stali žiakmi našej školy. Už tradične sa naša akcia každý rok koná v budove telocvične školy, no vzhľadom na pandemickú situáciu na Slovensku, sa táto akcia konala priamo v triede našich prváčikov.

     V úvode preniesla príhovor pani učiteľka Babiaková. Po úvodných slovách a predstavení prvákov deviatakom sa ujali slova deviataci. Poobedie sa nieslo v duchu súťažných aktivít, žiaci ukázali, ako sa vedia popasovať nielen s písmenkami a číslami, ale pracovali hlavne ako kolektív. Program obohatili aj naši najmladší. V krátkom vystúpení pod vedením triednej pani učiteľky prváci zahrali ukážku z pesničky ,,Maličká som“. Úlohou deviatačiek bolo uhádnuť, o akú pieseň ide. Deviatačky sa nenechali zahanbiť a názov piesne šikovne uhádli. Všetci prítomní ich vystúpenie odmenili milým úsmevom a potleskom.

     Deviataci potom odovzdali slovo pani riaditeľke školy. Uvážila, že naši najmladší žiaci môžu byť prijatí medzi svojich starších spolužiakov. Konečne teda nastala tá očakávaná chvíľa, kedy pani riaditeľka mohla krásnou farbičkou pasovať jednotlivých prvákov formulkou-,,Pasujem Ťa za prváka“. Deviataci odovzdali prvákom dekrét a malý spomienkový darček, ktorý im bude tento dôležitý okamih v ich škole pripomínať. Už si ich nikto nepomýli so škôlkarmi, už sú to oficiálne školáci a žiaci prvého ročníka ZŠ s MŠ J. S. Neresnického v Dobrej Nive.

     Poďakovanie patrí hlavne všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a organizácii tejto akcie. Všetkým sponzorom ďakujeme za rôzne príspevky, bez nich by táto akcia nebola takou, aká bola.


Žiačky deviateho ročníka Nina Ponická a Natália Vrťová

Fotogaléria k článku