Bullis

12.06.2019 10:50
Zábava

Autor : Bianka Červená, ZŠ Rozmarínová, Komárno

Späť na úvod

1. Kapitola

      Kde bolo, tam bolo, žil v jednej krajinke princ Samuel. Bol vládcom veľkej krajiny menom Bullis, ktorá sa rozdeľovala na tri polovice. Na jednej strane bývali šmolkovia, na druhej vyhynuté zvieratá a na tej tretej milión princezien. Princ bol vždy hrdý, že môže byť princom takejto veľkej krajiny, no bolo mu ľúto, že si ešte nenašiel princeznú, s ktorou by sa oženil a stal by sa kráľom. Jedného spršaného dňa prišlo na hrad dievča. Sadlo si pred vchod, vytiahlo malú deku a začalo spievať smutnú pesničku.

     „Patrik, kto tu vyrušuje môj pokoj! Kto si dovoľuje spievať si tu len tak! Choď sa pozrieť, kto to je a vyhoď ho z mojej krajiny!“ povedal nahnevaný princ.

     „Už bežím, vaša výsosť,“ povedal Patrik, najvernejší sluha princa.

     „Choďte odtiaľto preč. Princ si neželá, aby ste vyspevovali pri jeho hrade a rušili jeho pokoj.“ Dievča ho ignorovalo a spievalo ďalej. Teraz sa už princ nazlostil a išiel vyhodiť dievča sám, no keď si všimol tú krásnu dievčinu, na prvý pohľad sa zamiloval. Dievča dospievalo pesničku. Keď sa pozrelo hore, a uvidelo princa, zobralo deku a rozbehlo sa. Princ sa rozbehol za ňou, no potkol sa o kameň a stratil neznámu dievčinu z dohľadu.

                                                                                                                                                                   pokračovanie nabudúce................

Bianka Červená, Viktória Venthová (spoluautor)



Páči sa ti článok? Prečítaj si ich viac😃

Sleduj nás na Instagrame (pripravujeme veľa noviniek): https://www.instagram.com/_.rozovinky._/

Sleduj nás na Facebooku: https://www.facebook.com/rozovinky