Mladý talent Tobias

16.02.2024 07:16
Šport

Autor : Bianka Bibkova, ZŠ Duklianska ul., Bánovce nad Bebravou

Späť na úvod

Ahojte!

Myslím si, že všetci máme po škole nejaké voľnočasové aktivity, ktorým sa už nejaký ten čas venujeme. Moji kamaráti a spolužiaci obľubujú najmä kreatívne, hudobné či športové aktivity. Dnes som sa rozhodla vám predstaviť jedného z nich. Ide o žiaka Tobiasa Urbana, ktorý navštevuje triedu 6.A a svoju záľubu našiel v hokeji. Aktuálne hráva za tím HK Spartak Bánovce, no už onedlho ho čaká prestup do tímu HC Topoľčany, a preto by som mu v mene celej školy chcela popriať veľa šťastia, úspechov a poďakovať za skvelú reprezentáciu školy. Spolu s Tobiasom sme si pre vás pripravili krátke interview.


ROZHOVOR S TOBIASOM (6.A)

BB: Ako si sa dostal k hokeju a kto ťa k nemu priviedol?

TU: Najskôr som sa chodieval pozerať na zápasy Dukly Trenčín, neskôr sme boli aj na autogramiáde, kde sa ma jeden z hráčov, presnejšie Ondrej Mikula spýtal, prečo nehrávam hokej. Rozhodol som sa, že do toho pôjdem, a tak ma tatino začal voziť na tréningy do Partizánskeho.

BB: V koľkých rokoch si sa oficiálne začal venovať hokeju?

TU: Mohol som mať 6 rokov.

BB: Ako často mávaš tréningy? Stíhaš to popri škole?

TU: Do týždňa mávam 4 tréningy a 1 zápas. Kombinovať školu s hokejom zvládam v pohode.

BB: Kto je tvojím hokejovým vzorom?

TU: Asi Ondrej Mikula, keďže ma priviedol k tomuto športu.

BB: Čo ťa najviac v zápase baví z tvojej pozície obrancu?

TU: Prechod z obranného do útočného pásma.


Ďakujem Tobiasovi za rozhovor, prajem mu veľa úspechov a mnoho vydarených zápasov v novom tíme a hlavne bez zranení. Taktiež sa chcem poďakovať aj vám za prečítanie článku. Neprestávajte robiť to, čo vás naozaj baví a napĺňa!